Sennepsglaseret juleskinke med brunede kartofler og salat
SPONSORERET indhold

Sennepsglaseret juleskinke med brunede kartofler og salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En ægte juledelikatesse

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
17. dec. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

1 letsaltet, evt. også letrøget skinke 2 - 2½ kg
(bestil den hos slagteren, og sig, at den skal tilberedes i ovnen og derfor ikke må være alt for salt)

Glasering:
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. sirup
2 spsk. brun farin
1 spsk. hvedemel
1 æggeblomme
3 spsk. rasp
hele nelliker

Rødbedesalat med appelsin:
600 g rødbeder
3 appelsiner
100 g rucolasalat
½ icebergsalat
200 g feta/salatost
50 g pinjekerner

Dressing:
4 spsk. citronsaft
2 tsk. dijonsennep
4 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
peber

Brunede kartofler:
2 kg små kartofler
75 g smør
2 dl sukker

  1. Sennepsglaseret juleskinke (10 pers): 1. Læg skinken i koldt vand 1 time. Aftør den, og læg den på en rist over en bradepande. Stik et stegetermometer ned i kødets centrum.
  2. Hæld 2-3 dl vand i bradepanden. Steg skinken i ovnen ved 125 gr. Når stegetermometret viser 75 gr., er skinken færdig. Det tager 2-4 timer alt efter ovntype og kødtykkelse, derfor er det også helt nødvendigt at anvende stegetermometer, helst af den digitale type.
  3. Skær sværen af skinken.
  4. Rør sennep, sirup, farin,
  5. Rødbedesalat med appelsin (8-10 pers.):
    Kog rødbederne ca. 1 time i vand under låg. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Smut skindet af dem. Skyl dem under koldt vand. Skær rødbederne i skiver eller tern.
  6. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver.
  7. Skyl rucolaen, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbeder og appelsinskiver.
  8. Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel smuldret fetaost over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over.
  9. Brunede kartofler (8-10 pers.): 
    Kog og pil kartoflerne. Kom kartoflerne i et dørslag, og skyl dem under koldt vand.
  10. Smelt sukkeret på en dyb pande ved middelstærk varme. Kom smørret i. Når smørret bruser op, kommes kartoflerne i.
  11. Vend rundt i kartoflerne, til de er brune på alle sider.