Rikke Hørlykke

Foto: Sara Skytte ”Jeg nåede kun at møde min far fem-seks gange, inden han døde for nogle år siden", fortæller Rikke Hørlykke blandt andet i et stort interview med Hendes Verden.

Rikke Hørlykke om sit parforhold: Dette er nok grunden til, at det holder

Den tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke har kun mødt sin biologiske far få gange i sit liv, men hun føler ikke selv, at hun har lidt afsavn. Det fortæller hun blandt andet i et interview i Hendes Verden.

Rikke Hørlykke er vokset op i en blandet familie i Værløse med en søskendeflok på seks sammenbragte børn. Og netop den baggrund har gjort hende både selvstændig og robust, fordi de var så mange i familien, at ”man skulle stå lidt på tæer for at følge med.”

Det fortæller hun blandt andet i et stort interview i Hendes Verden:

”Jeg har kun mødt min rigtige far få gange i mit liv, men i stedet for ham fik jeg min stedfar,” siger hun og uddyber: ”Min mor var sygeplejerske, og min stedfar var læge, og der var kæft, trit og retning. I starten var der også trange kår, men så åbnede de deres egen fertilitetsklinik, og det begyndte at gå bedre for dem. Jeg manglede dog aldrig noget. Det skulle da lige være, at min rigtige far gad se mig, for det er jo aldrig fedt, at din far ikke magter dig. Det er der nok mange, der kunne få noget dybt ud af. Jeg tror faktisk ikke selv, det har betydet noget særligt for mig. Jeg har ikke lidt afsavn, fordi jeg havde papbrødre, halvsøstre og en stedfar, der udfyldte det rum. Men jeg kan godt undre mig over hans prioritering.”

”Jeg nåede kun at møde min far fem-seks gange, inden han døde for nogle år siden. Da han fandt ud af, at han var syg, samlede han sine fire børn, som han havde fået med fire forskellige kvinder. Jeg kunne godt se ret meget af mig selv i ham, og jeg synes, det er synd, at han ikke havde overskud til os. Men han vidste, at jeg havde det godt hos min mor. Der følte jeg mig aldrig alene, selv om man ind imellem skulle kæmpe lidt for opmærksomheden.”

Manden i hendes liv

I dag er der særligt én mand, der har fundet vej til Rikke Hørlykkes hjerte, fortæller hun, og det er hendes mand, den tidligere håndboldspiller og -træner Klavs Bruun Jørgensen, som hun allerede faldt for i gymnasiet:

”Jeg har været sammen med ham, siden jeg var 18, og vi blev gift, da jeg var 23, så vi kan faktisk fejre sølvbryllup om fire år, når jeg er 48. Vi har mange venner, der både er blevet skilt og har fundet nye partnere. Klavs og jeg er både ens og meget forskellige, men vi har haft sideløbende karrierer og fælles forståelse for at være topatlet. Jeg har for eksempel aldrig siddet og tænkt: ”Vil han virkelig hellere træne end at være sammen med mig”? Jeg ved godt, hvad der skal til for at nå toppen.”

Selvom de har interessen for sport til fælles, er de dog to meget forskellige typer, forklarer Rikke Hørlykke i interviewet:

”Jeg er den ekstroverte, og hende, der handler. Han er den tænksomme følsomme type, som kun vil være sammen med de mennesker, han selv har valgt. Vi er yin og yang, men vi har samme værdisæt, når det kommer til stykket, og jeg tror, det er derfor, det holder. Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg også, det handler om, at vi altid har været så meget væk fra hinanden. Når han kom hjem efter at have været væk på tre ugers træningslejr, så tog jeg af sted. Vi har lært at sætte pris på tiden sammen.”

Læs resten af interviewet med Rikke Hørlykke HER.

Rikke Hørlykke, 44 år

• Kendt som en af Danmarks guldpiger, da hun spillede på håndboldlandsholdet fra 2000 til 2006, hvor hun blev mor første gang.

• Gift med tidligere professionel håndboldspiller og -træner Klavs Bruun Jørgensen, som hun har børnene Aksel på 14 og Karla på 11 sammen med.

• Har siden 2013 haft sin egen virksomhed, Hørlykke Performance, hvor hun arbejder med personlig træning, foredrag, coaching, kostvejledning, livsstilsændringer og meget andet.

• Siden nytår har man desuden kunnet opleve Rikke Hørlykke på DR med Morgentræning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg