Forskellige lege til babyshower eller baby shower

Foto: Getty Images Et babyshower er en amerikansk tradition, som efterhånden også er blevet populær i Danmark. Brug vores guide til at holde den bedste baby shower for din veninde.

Guide: Lege til babyshower (der rent faktisk er underholdende…)

Skal du arrangere et babyshower, der får din veninde til at glemme alle bekymringer om sin nye rolle som mor - men som også underholder gæsterne? Vi guider dig til det bedste babyshower med gode råd, sjove lege og idéer til gaver.

Du skal holde et babyshower for din veninde, der fortjener den bedste dag, inden hendes liv går fra glamour til lortebleer og søvnløse nætter. Men hvad indebærer det egentlig at holde en babyshower for den kommende mor? Skal der arrangeres lege? Og skal mom-to-be og hendes ufødte have en gave?

Frygt ej, vi har samlet alle svar på dine spørgsmål om den perfekte babyshower lige her.

LÆS OGSÅ: Her er de mest populære babynavne i verden

Hvad er et babyshower?

Et babyshower er en amerikansk tradition, der efterhånden også er blevet en populær i Danmark. Det afholdes oftest som et surprise party, og lidt ulig navnet holdes et babyshower før den forventede fødsel. Gerne en eller to måneder før den kommende baby har termin - altså i det sidste trimester. 

Formålet med et babyshower er at forkæle den gravide, inden hun indtager rollen som mor, hvor tiden til venindehygge kan være svær at finde. Et babyshower inkluderer ofte god mad, sjove lege, gaver og en hel masse snak om babyer (og altså også andet ikke-baby-agtigt).

Hvem arrangerer et babyshower?

Den eneste, der ikke skal stå for noget på dagen, er den gravide. Som udgangspunkt arrangeres et babyshower af de tætteste veninder og de kvindelige familiemedlemmer, og gæstelisten består af de vigtigste kvinder for den vordende mor. I de senere år er det dog også blevet mere almindeligt at have mænd med til et babyshower, ligesom der også bliver holdt babyshower for parret og altså ikke kun den kommende mor.

Det er en god idé at få dagens hovedperson til at lave en liste med alle de personer, hun gerne vil have med. Så risikerer du ikke at glemme hendes søde kollegaer eller gamle studieveninder, selvom du aldrig har mødt dem. Husk også at få inviteret alle i god tid. Hvis babyshoweren arrangeres som en overraskelse, kan du eventuelt tale med barnets anden forælder, som måske kan hjælpe jer med at få de rette kvinder inviteret.

De fleste vælger af afholde babyshower hjemme hos en veninde eller familie til de kommende forældre. På den måde kan I pynte op med babyshower pynt og gøre klar, uden dagens hovedperson fatter mistanke.

Hvad skal I spise til et babyshower?

Når du skal planlægge maden, så tænk på din venindes graviditets-cravings og gå efter dem. Hvis fisk giver hende kvalme, skal du nok gemme lakserouladen til en anden fest.

Leg med maden og lav eventuelt et tema ud af det. Lav fx vagina-cupcakes i stedet for de klassiske kager med lyserøde eller blå sløjfer, der passer til barnets køn. Du kan også bage boller og give dem en klat lyserød glasur eller pynt af marcipan, så det ligner bryster.

Og ja, så kan du selvfølgelig også bare bage en fin kage og servere lidt lækre pindemadder med babyshower pynt (f.eks. tandstikker med billeder af, hvordan baby kunne komme til at se ud). Vi kan anbefale denne fine kage, som ikke kræver alverdens kundskaber, men som er smadderflot.

I forhold til drikkelse kan du servere (alkoholfri) drinks i fine glas og pynte dem med sjov babyshower pynt. Det kunne f.eks. være en af disse.

Baby shower baby shower

Lege til babyshower 

Hvem elsker ikke en god quiz eller en semi-ydmygende aktivitet, der sætter gang i lattermusklerne?

Vi gør i hvert fald!

Heldigvis kan du sagtens lave flere lege og quizzer i løbet af et baby shower. Du kan fx starte med en quiz, hvor man skal gætte, hvordan de enkelte gæster kender hovedpersonen. Det er en sjov måde at blive introduceret til hinanden på.

Senere kan der komme en temaquiz, hvor gæsterne bliver testet i deres viden om graviditet. Ved du fx, hvor meget livmoderen vejer omkring terminsdatoen?

Her får du seks gode bud på aktiviteter til babyshower - udvælg gerne legene på forhånd, da flere af dem kræver lidt forarbejde.

1. En Kahoot-quiz med tema til babyshower

Kahoot er et online program, som giver dig mulighed for at lave quizzer, hvor deltagerne svarer på tid via deres mobiltelefon. Du kan lave quizspørgsmål på Kahoots hjemmeside eller downloade app'en til din smartphone og lave den dér.  

Det skal I bruge:

 • Kahoot (læs mere på kahoot.com)
 • En skærm fx et TV eller en computer
 • Gæsternes egen smartphone

Hvordan: Beslut temaet for din quiz(zer). Skal den omhandle benhårde (men sjove) fakta om graviditet og babyer, eller skal det være en mere personlig quiz med sjove facts om den kommende mor? Hvis du starter med en introduktionsquiz, hvor alle deltagere til babyshoweret bliver præsenteret for hinanden, skal du sørge for at skrive ud til gæsterne inden selve dagen, så de kan fortælle, hvordan de kender hovedpersonen.

2. Den store Kusse-Quiz

Den vordende mor kommer ikke udenom, at babyen skal ud, og i mange tilfælde foregår det igennem én vej. Men hvor meget ved I egentlig om det kvindelige kønsorgan?

Vi har gjort arbejdet for jer og lavet den store Kuzze-Quiz med 22 spørgsmål, som tester jeres viden om alt fra kønshårenes levealder til hvornår i cyklussen ægløsningen sker. 

Det skal I bruge:

 • Den store Kusse-Quiz – Find den her
 • Noget at skrive med

Hvordan: Print den store Kusse-Quiz ud, så alle får én. Læs spørgsmålene højt og sæt så ring rundt om det, I hver især tror, er det rigtige svar.

Læs til sidst de rigtige svar højt og tæl sammen, hvem der har flest rigtige.

3. ”Gæt en baby, hvis vi fik et barn sammen”-quiz

Hvordan ville den kommende mors baby se ud, hvis den delte gener med en af jer andre gæster? Drop den klassiske leg med at gætte nuttede babybilleder. Her skal I gætte, hvilken baby der er resultatet af et match med hovedpersonen for dagens babyshower og de forskellige gæster.

Der findes nemlig programmer på nettet, hvor I kan tage et nutidigt foto af jeres gravide veninde og på skift ”photoshoppe” det sammen med voksenbilleder af jer gæster over på et babyansigt. Kønt bliver det nok ikke, men I får jer helt sikkert et godt grin!

Det skal I bruge:

 • Et profilbillede af alle gæsterne
 • ’What will my baby look like’-programmet på hjemmesiden Morphthing
 • En skærm, hvor I kan se billederne på

Hvordan: Få alle gæsterne til at sende et profilbillede af sig selv. Upload to billeder i morphthing.com og download babybilledet. Lav et slideshow med alle babybillederne. Den, der først gætter ”forældrene” til babyen, får et point. Den gæst med flest point til sidst har vundet konkurrencen.

4. Babyshower-Musikbanko

Glem alt om ”Gamle Ole” og noget med at ryste tal i en pose. Her er tallene på bankopladerne skiftet ud med forskellige sangtitler, der alle indeholder ordet ”baby”, som undervejs vil vække jeres indre Beyoncé. Hvem ved, måske ender I med at danse på bordene?

Det skal I bruge:

 • En playliste proppet med sange, hvor ordet ”baby” indgår i titlen
 • Udprintede bankoplader - Du kan fx lave dem her eller her 
 • Nogle små brikker, der passer til bankopladerne

Hvordan: Gå ind på Spotify og skriv ”baby” i søgefeltet. Vælg så alle de gode klassikere, som sangen ’Baby’ af Justin Bieber og Britneys ’Hit me baby one more time’. Sørg for at lave en stor playliste, så der er god variation på bankopladerne. Gerne op til 75 sange.

Lav dine bankoplader her, hvor du indtaster alle sangtitlerne fra din playliste, og så sørger ”plade-generatoren” for at mixe dem på pladerne. Som prikken over i’et kan du vælge et babytema, som baggrund på selve bankopladen. 

Til babyshoweret udvælges en bankomester, der sætter playlisten på shuffle, og så afspiller hver sang, indtil alle har tjekket, om den er på deres plade. Sådan fortsætter I, indtil der er banko. I kan eventuelt starte med at spille om en række, inden I går efter en fuld plade.

5. Gæt en lorteble

Den her leg er ikke så ulækker, som den lyder. Du smelter noget forskelligt chokolade i bleerne, og så er det ellers bare med at stikke fingere i det eller smage for at gætte, hvilken chokolade det er.

Det skal I bruge:

 • En pakke bléer
 • Forskellige slags chokolader (eller sennep, remoulade osv.)
 • En mikrobølgeovn eller gryde til at smelte chokoladen i

Hvordan: Smelt de forskellige chokolader og hæld det i bleerne. Sørg for, at du selv har styr på, hvilken chokolade der er i hvilken ble. Del gæsterne i to hold. Det er nu op til dem, om de vil se, lugte, røre eller måske smage for at gætte sig frem. Det hold, der først har gættet alle bleer rigtigt, har vundet.

6. Hvad koster det?

Et barn koster knaster. Det er der igen tvivl om. Men hvor meget koster sådan en lille purk egentlig i sit første leveår? En sjov leg, der helt sikkert sætter gang i festen.

Det skal I bruge:

 • En skærm, hvor I kan vise slideshowet på
 • Noget at skrive på og med til hvert hold

Hvordan: Lav en sjov quiz, hvor gæsterne skal gætte, hvad alle de ting, baby har brug for, egentlig koster. Find nogle populære produkter på nettet, fang en cirkapris og lav så et sjovt slideshow med billeder. Del gæsterne i hold og se, om de kan gætte, hvad en klapvogn koster, hvad prisen er på vuggestuer i kommunen er, eller hvad de kommende forældre skal af med for bleer i det første år. Det er svært, kan vi godt afsløre.

Et godt tip!

Det er en god idé at købe små præmier til vinderne. Det kan få enhvers indre konkurrencemenneske frem, når der er noget på højkant.

Gode gaver til babyshower? 

Når du skal købe en babyshower gave så overvej, hvad den kommende mor vil blive mest glad for. Hun vil uden tvivl få rigeligt med tøj og udstyr til baby, så måske vil en lækker creme, et kaffekort til hendes yndlingscafé eller en middag med dig bringe større glæde? Det kunne også være et abonnement på Årstiderne, så den vordende mor ikke skal tænke på aftensmad, når baby kommer. Eller måske et klippekort til rengøring, venindehygge, ammevenligt tøj eller en hjemmelavet strikhue til baby?

Hvis du alligevel ikke kan modstå fristelsen, når du står begravet i udstyr og babytøj i små, nuttede størrelser i babyafdelingen i Magasin, så tjek lige vores guide til gode gaver til babyshower.

LÆS OGSÅ: Babyshower: 21 fine gaver til mor og baby

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Baby og Gaver til hende

610x200_woordy_knap2.jpeg