Guide til babyshower
Kan du gætte omkredsen på denne mave? Foto: Colourbox

Guide til babyshower

Til sit babyshower indtog Jennifer Lopez hele den øverste etage på det fornemme Gramercy Park Hotel i New York. Mindre kan også gøre det. Læs med, og bliv klogere på en tradition, der er meget udbredt i udlandet, og som bliver stadig mere populær herhjemme.

Hvad er et babyshower?

Konceptet babyshower stammer fra 1800-tallet, hvor kvinder i den vestlige verden begyndte at mødes for at give den vordende mor gode råd og gaver. Oprindeligt var ideen at hjælpe den gravide med at skaffe de ting, hun manglede til det ufødte barn. I dag er det mere en fest, hvor det ufødte barn fejres, og hvor den vordende mor forkæles. Og – ikke mindst – en rigtig tøsehyggestund, hvor I kan snakke løs om babyer, børn, forventninger og bekymringer. Babyshower er meget udbredt i lande som Tyskland, Italien, England og Frankrig, og det er en kæmpe trend i USA.LÆS OGSÅ: Veninder med og uden børn

Hvordan foregår et babyshower?

Et babyshower kan være et surprise party, men kan også aftales på forhånd med den gravide. Babyshower er forbudt for mænd. Gæsterne er de kvinder, der er tæt på dig; kolleger, veninder, familiemedlemmer, naboer og så videre.

Babyshower løber som regel af stablen en til to måneder før termin. Sørg for, at invitationerne bliver sendt ud i god tid, så gæsterne har tid til at forberede små lege. Uddelegér eventuelt pynt og madlavning, så alle er fælles om ansvaret. Festen kan holdes som en temafest, for eksempel prinsesse- eller ridderfest. Gæsterne medbringer små gaver. Hvad for eksempel med en pakke bleer i cellofan? Det er da i hvert fald en brugbar gave.

Hvem arrangerer babyshower’et?

Den eneste, der ikke skal arrangere dit babyshower, er dig selv. Måske du har en veninde, som du tilfældigvis kommer til at lufte ønsket om et babyshower for? Sammen kan I eventuelt aftale, hvem der skal med, hvor det skal foregå, og hvornår det skal være. Ellers kan du jo diskret videresende denne artikel…

4 søde selskabslege til festen

Ud over at spise for eksempel brunch kan det være sjovt at lege en række lege med fokus på den kommende baby og mor. Giv små præmier som en pose te eller lidt chokolade til vinderne. Legene kan begynde med, at alle hver især præsenterer sig og giver den gravide et godt råd med på vejen.LÆS OGSÅ: Pinlige lidelser gravide skjulerLav en sjov selskabsleg ud af at gætte omkredsen på den gravides mave.

Læs mere om babyshower, og find inspiration til opskrifter, lege, bordpynt mm. på:

www.babyshower.dk

www.babyshower101.com

www.babbee.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Børnetøj og Shopping