Babyshower guide lege

Foto: Getty Images Brug vores guide til at holde den bedste babyshower for din veninde.

Guide: Lege til babyshower (der rent faktisk er underholdende…)

Skal du arrangere et babyshower, der får din veninde til at glemme alle bekymringer om sin nye rolle som mor, men som også underholder gæsterne? Vi guider dig til det bedste babyshower med gode råd, sjove lege og idéer til gaver.

Du skal holde et babyshower for din veninde, der fortjener den bedste dag, inden hendes liv går fra glamour til lortebleer og søvnløse nætter. Men hvad indebærer det egentlig at holde en babyshower? Skal der arrangeres lege? Og skal mom-to-be og hendes ufødte have en gave? Frygt ej, vi har samlet alle svar på dine spørgsmål om babyshower lige her.

LÆS OGSÅ: Her er de mest populære babynavne i verden

Hvad er et babyshower?

Et babyshower er et amerikansk koncept, der efterhånden også er blevet en populær tradition i Danmark. Det afholdes oftest som et surpriseparty en eller to måneder før terminsdatoen. 

Formålet med dagen er at forkæle den gravide, inden hun indtager rollen som mor, hvor tiden til venindehygge kan være svær at finde. En babyshower inkluderer ofte god mad, sjove lege, gaver og en hel masse snak om babyer (og altså også andet ikke-baby-agtigt).

Hvem arrangerer et babyshower?

Den eneste der ikke skal stå for noget på dagen, er den gravide. Som udgangspunkt arrangeres det af hendes tætteste veninder, og gæstelisten består af de vigtigste kvinder for den kommende mor.

Det er en god idé at få din veninde til at lave en liste med alle de personer, som hun gerne vil have med. Så risikerer du ikke at glemme hendes søde kollegaer eller gamle studieveninder, selvom du aldrig har mødt dem. Og sørg for at få inviteret alle i god tid. Hvis babyshoweren arrangeres som en overraskelse, kan du eventuelt tale med farmand-in-spe, som måske kan hjælpe jer til at de rette kvinder bliver inviteret.

Det er dog sjældent, at den gravides kæreste eller andre mænd er med til selve babyshoweren.

Hvad skal I spise til et babyshower?

Når du skal planlægge maden, så tænk på din venindes graviditets-cravings og gå efter dem. Hvis fisk giver hende kvalme, skal du nok gemme lakserouladen til en anden fest.

Leg med maden og lav et tema ud af det. Lav fx vagina-cupcakes i stedet for de klassiske kager med lyserøde eller blå sløjfer. Du kan også bage boller og give dem en klat lyserød glasur eller pynt af marcipan, så det ligner bryster.

I forhold til drikkelse kan du servere (alkoholfri) drinks i sutteflasker med sugerør.

Lege til babyshower 

Hvem elsker ikke en god quiz eller en semi-ydmygende aktivitet, der sætter gang i lattermusklerne?

Vi gør i hvert fald!

Heldigvis kan du sagtens lave flere lege og quizzer i løbet af et babyshower. Du kan fx starte med en quiz, hvor man skal gætte, hvordan de enkelte gæster kender hovedpersonen. Det er en sjov måde at blive introduceret til hinanden på. Senere kan der komme en temaquiz, hvor gæsterne bliver testet i deres viden om graviditet. Ved du fx, hvor meget livmoderen vejer omkring terminsdatoen?

Her får du fem gode bud på lege til babyshower - udvælg gerne legene på forhånd, da flere af dem kræver lidt forarbejde:

1. En Kahoot-quiz med tema til babyshower

Kahoot er et online program, som giver dig mulighed for at lave quizzer, hvor deltagerne svarer på tid via deres mobiltelefon. Du kan lave quizspørgsmål på Kahoots hjemmeside eller downloade app'en til din smartphone og lave den dér.  

Det skal I bruge:

 • Kahoot (læs mere på kahoot.com)
 • En skærm fx et TV eller en computer
 • Gæsternes egen smartphone

Hvordan: Beslut temaet for din quiz(zer). Skal den omhandle benhårde (men sjove) fakta om graviditet og babyer, eller skal det være en mere personlig quiz med sjove facts om den kommende mor? Hvis du starter med en introduktionsquiz, hvor alle deltagere til babyshoweret bliver præsenteret for hinanden, skal du sørge for at skrive ud til alle gæsterne inden selve dagen, så de kan fortælle, hvordan de kender hovedpersonen.

2. Den store Kusse-Quiz

Man kommer ikke udenom, at babyen skal ud, og i mange tilfælde foregår det igennem én vej. Men hvor meget ved I egentlig om det kvindelige kønsorgan?

Vi har gjort arbejdet for jer og lavet den store Kuzze-Quiz med 22 spørgsmål, der lærer jer om alt fra kønshårenes levealder, til hvornår i cyklussen ægløsningen sker. 

Det skal I bruge:

Hvordan: Print den store Kusse-Quiz ud, så alle gæsterne får en. Læs spørgsmålene højt og sæt så ring rundt om det, I hver især tror, er det rigtige svar.

Læs til sidst de rigtige svar højt og tæl sammen, hvem der har flest rigtige.

3. ”Gæt en baby, hvis vi fik et barn sammen”-quiz

Hvordan ville den kommende mors baby se ud, hvis den delte gener med en af jer andre gæster? Drop den klassiske leg med at gætte nuttede babybilleder. Her skal I gætte, hvilken baby der er resultatet af et match med hovedpersonen for babyshoweret og de forskellige gæster.

Der findes nemlig programmer på nettet, hvor I kan tage et nutidigt foto af jeres gravide veninde og på skift ”photoshoppe” det sammen med voksenbilleder af jer gæster over på et babyansigt. Kønt bliver det nok ikke, men I får jer helt sikkert et godt grin!

Det skal I bruge:

 • Et profilbillede af alle gæsterne
 • ’What will my baby look like’-programmet på hjemmesiden Morphthing
 • En skærm, hvor I kan se billederne på

Hvordan: Få alle gæsterne til at sende et profilbillede af sig selv. Upload to billeder i morphthing.com og download babybilledet. Lav et slideshow med alle babybillederne. Den, der først gætter ”forældrene” til babyen, får et point. Den gæst med flest point til sidst har vundet konkurrencen.

4. Babyshower-Musikbanko

Glem alt om ”Gamle Ole” og noget med at ryste tal i en pose. Her er tallene på bankopladerne skiftet ud med forskellige sangtitler, der alle indeholder ordet ”baby”, som undervejs vil vække jeres indre Beyoncé. Hvem ved, måske ender I med at danse på bordene?

Det skal I bruge:

 • En playliste proppet med sange, hvor ordet ”baby” indgår i titlen
 • Udprintede bankoplader - Du kan fx lave dem her eller her 
 • Nogle små brikker, der passer til bankopladerne

Hvordan: Gå ind på Spotify og skriv ”baby” i søgefeltet. Vælg så alle de gode klassikere, som sangen ’Baby’ af Justin Bieber og Britneys ’Hit me baby one more time’. Sørg for at lave en stor playliste, så der er god variation på bankopladerne. Gerne op til 75 sange.

Lav dine bankoplader her, hvor du indtaster alle sangtitlerne fra din playliste, og så sørger ”plade-generatoren” for at mixe dem på pladerne. Som prikken over i’et kan du vælge et babytema, som baggrund på selve bankopladen. 

Til babyshoweret udvælges en bankomester, der sætter playlisten på shuffle, og så afspiller hver sang indtil, at alle har tjekket, om den er på deres plade. Sådan fortsætter I, indtil der er banko. I kan eventuelt starte med at spille om en række, inden I går efter en fuld plade.

5. Gæt en lorteble

Den her leg er ikke så ulækker, som den lyder. Du smelter noget forskelligt chokolade i bleerne, og så er det ellers bare med at stikke fingere i det eller smage for at gætte, hvilken chokolade det er.

Det skal I bruge:

 • En pakke bléer
 • Forskellige slags chokolader (eller sennep, remoulade osv.)
 • En mikrobølgeovn eller gryde til at smelte chokoladen i

Hvordan: Smelt de forskellige chokolader og hæld det i bleerne. Sørg for, at du selv har styr på, hvilken chokolade der er i hvilken ble. Del gæsterne i to hold. Det er nu op til dem, om de vil se, lugte, røre eller måske smage for at gætte sig frem. Det hold, der først har gættet alle bleer rigtigt, har vundet.

Et godt tip!

Det er en god idé at købe små præmier til vinderne. Det kan få enhvers indre konkurrencemenneske frem, når der er noget på højkant.

Gode gaver til babyshower? 

Når du skal købe en gave så overvej, hvad den kommende mor vil blive mest glad for. Hun vil uden tvivl få rigeligt med tøj og udstyr til baby, så måske vil en lækker creme, et kaffekort til hendes yndlingscafé eller en middag med dig bringe større glæde? 

Hvis du alligevel ikke kan modstå fristelsen, når du står begravet i udstyr og tøj i små nuttede størrelser i babyafdelingen i Magasin, så tjek vores guide til gode gaver til babyshower, så du køber det helt rigtige.

LÆS OGSÅ:  Gaver til babyshower

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Baby og Gaver til hende

610x200_woordy_knap2.jpeg