Chokolademousse – de bedste opskrifter på luftig og lækker chokolademousse

Her finder du de bedste opskrifter på let, lækker og luftig chokolademousse fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet & boligliv. Måske har du lyst til at lave den lækre dessert:

 

Læs mere

Under alle omstændigheder er du kommet til det helt rette sted, for her på siden finder du vores allerbedste opskrifter på den lækre dessert. Måske ligger din nye yndlingsopskrift her og venter? Scrol ned igennem og se efter!

Chokolademousse

Sådan laver du desserten med husblas - husblassen kan være drilsk, men det er den, der giver moussen den eftertragtede luftighed. Se vores trin-for-trin guide til en super lækker mousse med chokolade her: (AF LONE KJÆR)

Det skal du bruge:
200 g mørk chokolade
2 blade husblas
1½ dl sødmælk
3 dl piskefløde

Sådan gør du:
1. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en stor skål i rigeligt koldt vand. Den skal udblødes i ca. 10 min. Kom mælken i en lille gryde, og varm op til lige under kogepunktet.

2. Vrid vandet af husblassen, og opløs den i den varme mælk. Hæld lidt af den varme mælk over chokoladen, og rør med små runde bevægelser, til chokoladen smelter. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, og rør, indtil blandingen er ensartet.

3. Pisk fløden til en let skum. Vend chokoladeblandingen og flødeskum til en ensartet mousse.

4. Fordel moussen i glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i minimum 3 timer, til den har sat sig.

5. Tag moussen ud af køleskabet ca. 30 min. før servering.

Den lækre dessertmousse kan dekoreres med bær, ekstra flødeskum, lidt krokant, hakkede nødder, saltede mandler, eller hvad du nu lyster. I det hele taget er det en af de desserter, det er nemmest at lave forskellige variationer af.

Men kan man lave den uden husblas?
Ja, det kan du sagtens, faktisk er der mange, der sværger til den lækre dessert uden husblas i. Og det er lidt en smagssag. Som tommelfingerregel kan man sige, at en mousse, der er lavet med husblas generelt bliver lettere og mere luftig end en mousse, der er lavet uden. Men sørger du for at piske godt med luft ind i dine æggehvider, kan du sagtens lave en luftig mousse uden husblas. Så er du nervøs for, om det kikser med husblassen, så lad endelig være – du finder masser af lækre opskrifter her på siden – både med og uden husblas! Disse to opskrifter er f.eks. uden husblas:

Hvid chokolade-mokka-mousse

Fransk kaffe-chokolade-mousse

En klassisk dessert i mange forklædninger
Oprindeligt stammer desserten fra Frankrig, men hvornår den lækre mousse au chocolat så dagens lys, ved man ikke rigtigt. Men det menes, at det var engang i 1800-tallet. Mousse betyder skum på fransk og chokoladeskum er faktisk en ret korrekt betegnelse for desserten. Chokoladen er basen og de piskede æggehviderne er det, der giver desserten sin luftige tekstur.

Oprindeligt lavede man kun desserten med mørk chokolade, men efterhånden som andre typer som hvid chokolade, vandt indpas, har den også fået sin plads i den populære dessert. Og du kan sagtens lave den lækre dessert med hvid chokolade. Husk blot, at den hvide chokolade er markant sødere end den mørke og at det derfor er en god ide at bløde den søde smag op med et syrligt modspil fra f.eks. hindbær, rabarber eller anden frugt. Et par gode bud kunne være:

Hvid mousse med hindbær 

Hvid mousse med kirsebæreller den spændende variant med hvid jasmin-te 

En klassisk dessert hele året rundt
Det lyder måske lidt mærkeligt, men for folk, der ikke spiser risalamande juleaften, kan denne dessert sagtens være et godt alternativ. Her på siden finder du to af vores allermest populære juledesserter, nemlig:
En nem og julet mousse med kirsebærog en flot og festlig cremet julemousse med pyntet med guldnødder, guldperler og guldstøv.

Et sundere alternativ – uden flødeskum

Er du ikke så vild med flødeskum, eller vil du bare gerne lave en lidt lettere dessert, kan du sagtens lave desserten uden piskefløde. Prøv denne super lækre opskrift, hvor moussen serveres med friske hindbær og passionsfrugtsirup. Når du laver desserten på denne måde, er der kun 240 kcal. pr. portion – laver du den på traditionel vis rammer du cirka  680 kcal. pr. portion. 

Desserter til de voksne

Den skønne dessert gør sig så utroligt godt i selskab med lidt alkohol og/eller kaffe. Både Kahlua, cognac og cointreau er glimrende input i den luftige mousse og kan give et lille spark til den søde smag. Prøv f.eks. denne mousse med Kahlua & chokolade. 

Også kaffe går fint hånd i hånd med den lidt tunge dessert, og blodappelsin gør sig virkelig godt som modspil til den søde, bløde mousse. 

Og vil du prøve noget helt andet, så put lidt kanel og ingefær i din mousse – det er virkelig lækkert og anderledes.

Ligegyldigt hvilken slags du vil lave, så finder du med garanti en opskrift, der falder i din smag her på siden. Velbekomme!