-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Drømmekage med hvid chokomousse
Skøn, sommerlig version af den klassiske drømmekage. Her har vi puttet drømmekagen i glas og serverer den med en lækker hvid chokolademousse, jordbær og selvfølgelig den helt rigtige drømmekage-topping på toppen. Mums!
6-8 portioner/glas
Total:50 minutter
Ingredienser
- 2 æg
- 175 g sukker
- 40 g smør
- 1¼ dl mælk
- 1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 2 spsk. citronsaft
- 175 g hvedemel
- ¾ tsk. bagepulver
- Topping:
- 75 g smør
- ½ dl mælk
- 125 g brun farin
- 75 g kokosmel, gerne Urtekrams
- Hvid chokomousse:
- 100 g hvid chokolade
- 2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
- 4 spsk. sukker
- 1½ past. æggehvider, svarer til 1 af de små bægre (kan udelades)
- 3½ dl piskefløde
- Desuden: 200 g jordbær samt ekstra hele jordbær, som nydes til
Sådan laver du drømmekage med hvid chokolademousse
- 1. Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret, og rør mælken i. Kom det i æggemassen. Rør citronskal og citronsaft i. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i. Rør dejen sammen. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir, 22 x 22 cm. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
- 2. Smelt smør, mælk og farin sammen i en lille gryde. Kom kokosmelet i. Fordel blandingen på bagepapir i et ½ cm tykt lag. Bag toppingen til kagen på midterste ovnribbe 15-20 min. ved 175 gr. Afkøl det, det skal blive sprødt. Kom toppingen i en plastpose, og knus den med hænderne eller med en kagerulle.
- 3. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
- 4. Pisk æggehviden stiv, og vend den i. Pisk fløden til let skum, og vend det i.
- 5. Til 8 patentglas med en diam. på ca. 7 cm udstikker du et stykke drømmekagebund, og lægger det ned i glassets bund. Skær jordbær i skiver, og lav en ring af dem i glasset langs kanten, så de kan ses igennem glasset. Fordel hvid chokolademousse over. Drys kokostopping over, og luk glassene. Lad kagerne trække 3-4 timer i køleskab. Opbevar kagerne i køleskab, til de serveres. Server ekstra jordbær til.
- Tip Du kan også vælge at lave kagen som en stor kage. For en form, 22 x 22 cm, med plastfilm. Læg den bagte kagebund heri. Fordel chokolademoussen over. Stil kagen tildækket i køleskabet i 3-4 timer. Drys kokostopping over kagen, og server den med jordbær i skiver eller kvarter til.