 
        Hvid chokolademousse med hindbærsauce
Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.
Hvid chokolademousse til 6 personer
Total:30 minutter
Chokolademousse:
- 2 blade husblas
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 75 g flormelis
- 100 g hvid chokolade
- 2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
- 1 dl appelsinsaft
- 3dl piskefløde
- 200 g hindbær
- 1 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
- Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
- Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.
- Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.
Lækre opskrifter på chokolademousse
- 
    
          Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
- 
    
          Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
- 
    
          Hvid chokolademousse med bagte rabarber
- 
    
          Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
- 
    
          Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
- 
    
          Hvid chokolademousse med hvid te
- 
    
          Sense dessert: Chokolademousse
- 
    
          Chokolademousse med nøddebund
- 
    
          Chokolademousse med mangosalat
- 
    
          Fransk kaffe-chokolademousse
- 
    
          Chokolademousse med kanel og ingefær
- 
    
          Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
- 
    
          Chokolademousse - helt uden piskefløde
- 
    
          Chokolademousse med syltede rabarber
- 
    
          Verdens bedste chokolademousse
- 
    
          Krydret chokolademousse
- 
    
          Chokolademousse med frugt
- 
    
          Chokolademousse med kaffe
- 
    
          Hvid chokolademousse med hindbærsauce
- 
    
          Chokolademousse med kaffesirup
 
     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        