-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Fransk æbletærte
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Bagetid:
- 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 tærte til 8 personer)
- Dej:
- 200 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 100 g koldt smør
- 1 æg
- Fyld:
- 1/2 l æblemos
- 5-6 æbler (i tynde skiver)
- 3 spsk flormelis
- 4 spsk abrikosmarmelade
- Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
- Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
- Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
- Tag den ud og skru ned til 180 grader.
- Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
- Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
- Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
- Pensl den over tærten og lad den afkøle.