Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æbletærte med tranebær
Foto: Thomas Hergaard

Æbletærte med tranebær - opskrift fra Hjemmet

Æbletærte med tranebær

Prøv en vaskeægte amerikansk specialitet: æbletærte med tranebær. Du kan også vælge at servere frugten i sprøde tærteskaller.

1 tærte, 8-10 personer
Print

Tærtedej:
350 g hvedemel
1⁄2 tsk salt
150 g smør (koldt)
1 dl vand (koldt)
Fyld:
1 citron (usprøjtet)
200 g sukker
4 spsk mel
6-8 æbler (skrællede, små tern)
150 g tranebær (friske eller frosne)
75 g tranebær (soltørrede)
25 g smør
Tilbehør:
Piskefløde, cremefraiche eller vaniljeis

  1. Bland mel og salt og hak det kolde smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med koldt vand og del den i 2 stykker. Rul den ene portion ud og læg den i en dyb tærteform (22-24 cm) og stil den i køleskabet.
  2. Rul den anden portion ud, læg den på et stykke bagepapir og sæt den i køleskabet. Tænd ovnen på 220 grader.
  3. Riv citronskallen fint og vend den sammen med sukker og mel. Vend æbler og de to slags tranebær i og bred fyldet ud i tærtebunden. Fordél små smørklatter over.
  4. Skær den anden portion dej i strimler og læg dem over fyldet på kryds og tværs, så de danner et gitter. Sæt tærten på en bageplade med bagepapir midt i ovnen i 10 min. Skru ned til 180 grader og lad tærten bage yderligere ca. 45 min. Stil tærten til afkøling på en rist.
  5. Servér den lun eller afkølet med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Amerikansk mad, Æbletærte og Bageopskrifter