SPONSORERET indhold

Bag dejlige hveder til Store Bededag

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre varme hveder til store bededag - det kræver lidt tid at bage hveder selv, men smagen er det hele værd. Her får du opskriften på verdens bedste varme hveder - hjemmebagte hvedeknopper.

Af: Katrine Klinken
16. apr. 2018 | Opskrift | Hjemmet
12 stk. varme hveder | Total: 2 timer, 45 min

Ingredienser

Varme hveder

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: ca. 20-25 min.
Fryse-egnede

500 g hvedemel
25 g sukker
1 tsk groft salt
evt. 1 tsk stødt kardemomme
25 g gær
1 ½ dl letmælk
100 g smør (smeltet)
1 ½ dl vand

Forslag til fyld og smagstilsætning (1):
2 stk stødt kardemomme

Forslag til fyld og smagstilsætning (2):
1 spsk blå birkes
½ stang vanilje (kornene)

Forslag til fyld og smagstilsætning (3):
100 g mørk chokolade (hakket)

Tilbehør:
Smør og syltetøj
eller flødeost naturel rør med hakket syltet appelsinskal

Sådan bager du varme hveder

1. Bland mel med sukker og salt og evt. kardemomme. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør og vand.

2. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

PRØV OGSÅ: Varme hveder med fordej

3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.

4. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt ved siden af hinanden med ca. 1 cm’s afstand. Lad dem hæve i 2 timer.

SE MERE: Grove varme hveder med gulerod

5. Sæt dem på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.

6. Flæk hvederne og rist dem evt. sprøde. Servér med smør, syltetøj eller flødeost.

Har du ikke lyst til hveder, så prøv de lækre Kærnemælkshorn

TIP: Lav din egen flødeost til de lækre lune hveder

Flødeost med tørrede frugter:

Rør 100 g flødeost naturel med 2 spsk hakket, syltet appelsinskal eller f.eks. hakkede figner eller tranebær. Smør ristede hveder med det fine pålæg.    

Eller måske en hjemmelavet marmelade? Prøv f.eks. vores opskrift på marmelade af mirabeller