Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grove hveder med gulerod
Foto: Thomas Hergaard Grove hveder med gulerod.

Grove hveder med gulerod

Grove hveder med gulerod

Grove varme hveder med fint revet gulerødder.

20 minutter
Print
12 stk. varme hveder med gulerod

Grove varme hveder med gulerod

 

Hævetid: 2 timer
Bagetid: ca. 25 min.
Fryse-egnede


200 g rugmel, groft hvede- eller grahamsmel
300 g hvedemel
1 tsk groft salt
25 g gær
11⁄2 dl mælk
100 g smør (smeltet)
1 spsk honning
1 1⁄2 dl vand
2 gulerødder (fint revet)

Sådan laver du grove varme hveder med gulerod

1. Bland mel med salt.

2. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør, honning og vand. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt og tilsæt gulerødder.

3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.

4. Læg bagepapir i en bageform eller i et ovnfast fad. Læg bollerne med ca. 1 cm’s afstand og lad dem hæve i 2 timer.

5. Bag på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af.

Se, hvad vi ellers skriver om: Varme hveder, Brød, Dansk mad og Bageopskrifter