Marmelade af mirabeller
Foto: Mikkel Adsbøl Lækker marmelade af gule mirabeller.

Marmelade af mirabeller

Marmelade af mirabeller

Der er temmelig stor forskel på mirabeller, men finder du et træ med gule, knap modne mirabeller, kan du lave en vidunderlig marmelade. Den smager næsten som abrikosmarmelade, men friskere, fordi de hjemlige portioner ikke koges nær så hårdt, som man gør på fabrikkerne.

printer Print
clock 25 minutter
plate Ca. 3 glas mirabellemarmelade

1 kg nyplukkede, knap modne gule mirabeller
4 dl vand
800 g sukker

Sådan laver du marmelade af mirabeller

  1. Vask mirabellerne, og kog dem til mos med vandet. Tiden afhænger af modenhedsgraden. Tryk dem gennem et dørslag, så sten og det meste af skallerne holdes tilbage


  2. Frugtmosen koges 10 minutter med sukker og hældes på skoldede eller maskinopvaskede glas, der lukkes med det samme.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Marmelade og Tilbehør