Bygotto med forårets spæde grønt
SPONSORERET indhold

Bygotto med forårets spæde grønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En cremet og lækker bygotto med sprøde bidder af forårsgrønt. Du kan dog også fint bruge squash, spæde beder og små løg.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
04. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

1,5 l god hønsefond/bouillon
50 g smør
1 skalotteløg, finthakket
1 lille fed hvidlød, finthakket
300 g hel perlebyg
2 dl tør hvidvin
ca 100 g parmesan, revet
salt efter smag
Grønt:
1 bundt spæde gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 bakke sukkerærter

Sådan gør du:

Rens grøntsagerne, og blancher dem i kogende letsaltet vand. Skyl dem over med koldt vand, og lad grøntsagerne stå, mens du forbereder resten. Begynd med at varme fonden forsigtigt op, og lad den stå på blusset over helt lav varme, mens du starter bygottoen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt skalotteløg og hvidløg og lad det svitse over mellem-lav varme, til løgene er blanke og gennemsigtige.

Tilsæt perlebyggene, og lad dem stege sammen med løgene et minut eller to. Skru op for varmen, tilsæt hvidvinen og rør, indtil hvidvinen er opsuget. Tilsæt nu bouillonen, lidt ad gangen, mens du rører mellem hver gang. Hver omgang bouillon skal være opsuget, før den næste kommer i. Bliv ved at tilsætte bouillon, indtil bygottoen har den dejlige cremede konsistens, og perlebyggene er møre, men stadig med en smule bid.

Tilsæt nu parmesanen, og rør rundt til den er smeltet. Vend de blancherede grøntsager i, smag til med salt og friskkværnet peber og server straks.

PRØV OGSÅ Frikadeller med smørdampet spidskål

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter