Citron-ingefærstjerner
Foto: Thomas Hergaard

Citron-ingefærstjerner - opskrift fra Hjemmet

Citron-ingefærstjerner

Kagerne er udstukket med en stjerneform, men andre juleudstiksforme kan også bruges. – Lad blot børnene hjælpe til.

printer Print
plate (ca. 60 kager)

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 12 min.
Ikke fryse-egnet
125 g smør
100 g sukker
1 æg
300 g hvedemel
1 spsk fintrevet
citronskal
1-2 tsk st. ingefær
1/2 tsk bagepulver

  1. Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i.
  2. Bland melet med de øvrige ingredienser og rør det i æggemassen. Saml dejen, tryk den flad og pak den ind.
  3. Sæt den i køleskabet min. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord (ca. 3 mm tyk) og udstik den i stjerner – eller andre faconer.
  5. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem gyldne ca. 8 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Ingefær og Småkager