Cremet perle-bygotto med ristet laks
SPONSORERET indhold

Cremet perle-bygotto med ristet laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nordisk variant af risottoen, men ligeså cremet og smagfuld.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
09. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

550 kcal pr. portion
150 g perlebyg
2 skalotteløg
olivenolie eller smør til stegning
2 dl æblecidereddike
8 dl hønsefond
100 g parmesan
300 g champignon
200 g asparges, grønne
2 fed hvidløg
4 stykker laks, ca 600g
salt og peber
frisk timian til pynt

Sådan gør du:

1.Kom perlebyg i en si, og skyl den under rindende vand, indtil vandet ser klart ud.

2. Hak skalotteløg fint, og steg dem i 2 spsk fedtstof ved svag varme i en dyb pande, indtil løgene bliver glasklare. Tilsæt perlebyg, rør rundt og lad dem stege med i et minuts tid.

3. Hæld nu æblecidereddike på, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt fonden, og lad det simre i 20 minutter, til perlebyggen er mør. Lad den evt koge lidt længere, hvis der fortsat er meget fond ved.

4. Riv parmesanen ned i byggen, og vend den, så den smelter. Smag til med salt og peber.

5. Snit svampe og asparges, og steg dem i 2 spsk fedtstof på en pande med hvidløg, salt og peber.

6. Steg laksen på skindsiden i 2 spsk fedtstof.

7. Anret det hele på tallerkener, og pynt med frisk timian og evt. skiver af frisk citron.

PRØV OGSÅ: Kyllingelår med korn og broccoli

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter