Fantasiboller
SPONSORERET indhold

Fantasiboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At bage sammen er en rigtig hyggelig aktivitet. Børn elsker at ælte og forme dejen, duften fra ovnen er fantastisk – og følger I opskriften på disse boller, bliver resultatet meget lækkert.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
09. okt. 2012 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 12 boller

Ingredienser

Arbejdstid: 30-45 min. afhængigt af om man er nybegynder
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnede
3 dl vand (lunt, fingervarmt)
25 g gær
100 g groft hvedemel (grahamsmel) eller groft rugmel
1 tsk groft salt
1 spsk olie
ca. 325 g hvedemel
Fyld:
75 g frø (ca. 1 dl, f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn)
eller
1 æble (skrællet i stykker) 1 dl rosiner
eller 100 g hakket chokolade
Pensling:
1 æg (sammenpisket)
Drys:
f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn (evt. blandet)

  1. Mærk på vandet, om det er lunt og fingervarmt. Det må ikke være for varmt. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten sammen med groft mel. Tilsæt salt og olie.
  2. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen. Tilsæt fyld og derefter mel, så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted til dobbelt størrelse.
  3. Ælt dejen igennem og del den i to. Tril dem hver til en pølse og del dem hver i 6 lige store stykker. Form boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve et lunt sted ca. 30 min.
  4. Pensl bollerne med æg og drys evt. med frø eller kerner. Sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn og bag bollerne 15-20 min. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden af en bolle.
  5. Afkøl på en bagerist – og husk at bruge grydelapper til den varme bageplade.