Opskrift på græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt
SPONSORERET indhold

Græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem at lave og smuk i farven.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

1 græskar af ca. 1 kg

2 gulerødder

1 porre

2 spsk olivenolie

1½ tsk karry

1,3 l hønsebouillon eller vand

1 spsk fintrevet ingefær

saften af ½ citron

1-2 spsk smør

salt og peber.

 

Topping:

2-3 stilke bladselleri

1 bundt forårsløg

3-4 spsk finthakket basilikum

1½ spsk olivenolie

1-1½ tsk finthakket rød chili

lidt salt.

 

Chili-yoghurt:

2½ dl græsk yoghurt

1 dl mælk

½ spsk flydende honning

salt

1 spsk citronsaft

1 spsk sød chilisauce

1 tsk finthakket chili.

 

Tilbehør: brød.

Sådan laver du græskarsuppe:

Skræl græskaret, halvér det, og skrab kernerne ud. Skræl gulerødderne, rens porren og skær dem i mindre stykker. Kom græskar, porre og gulerødder i en gryde sammen med olivenolie og rist det ved jævn varme sammen med karry 3-4 min. Hæld hønsebouillon ved – læg låg på gryden og lad det koge 20-25 min til det er mørt. Blend suppen sammen med revet ingefær, citronsaft, smør og krydr med salt og peber.

Snit bladselleri og forårsløg i tynde skiver. Bland det sammen med basilikum, olivenolie, chili og lidt salt

Rør græsk yoghurt sammen med mælk, honning, salt, citronsaft, chilisauce og chili.

Servér suppen med en skefuld chili-yoghurt og grønt-topping. Spis brød til suppen.