
Nem og lækker grunddej til småkager
Denne portion er stor nok til at dele i 3-4 portioner, og prøve forskellige småkageversioner af. Prøv hakket mørk chokolade, finthakkede hasselnødder, tørret lavendel eller vaniljekorn. Du ælter blot den ønskede ingrediens ind i den færdige dej. Der går ca. 50 g chokolade eller nødder til en tredjedel af dejen.
Ingredienser
1 dl kartoffelmel
5 dl hvedemel
250 g koldt smør
1 æggeblomme
2 dl flormelis
evt. 1 tsk koldt vand
Sådan laver du småkager
1. Bland kartoffelmel og hvedemel sammen i en stor skål. Skær smørret i mindre tern, og gnid det ind i melet, til du har en smuldret masse. Tilsæt æggeblomme, og ælt dejen sammen med let hånd, og tilsæt evt. 1 tsk koldt vand, hvis den virker for tør.
2. Del dejen op, og ælt nu smagsgiverne i. Rul dejen ud i tykke pølser, ca. 4 cm brede, og læg dem på køl en times tid.
3. Tænd ovnen på 225 grader, og skær dejen ud i tynde skiver, og læg dem på bageplader med bagepapir. De skal bage ca. 5 minutter, og derefter køle helt af på en rist.
Tip
Kartoffelmelet gør, at småkagerne bliver meget lette og næsten lidt porøse i det. Hvis du foretrækker kager, som er en anelse mere bastante, så skift kartoffelmelet ud med hvedemel.