Hindbærmoussekage
Skøn hindbærmoussekage, der vil imponere dine gæster.

Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage

Intens browniebund toppet med syrlig hindbæryoghurtmousse og friske bær en masse. En smadderfin sommerkage, der imponerer i både syn og smag.

star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print

8 personer

Browniebund:
120 g mørk chokolade
60 g smør
2 æg
180 g sukker
30 g hvedemel
10 g kakaopulver
1/3 tsk flagesalt

Hindbærmousse:
4 ark husblas
400 g hindbær
40 g sukker
1 vaniljestang, kornene heraf
2 spsk citronsaft
150 ml piskefløde
150 g græsk yoghurt

Pynt:
Friske røde bær

Sådan gør du

Browniebund: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i. Rør mel, kakao og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bage-papir. Bag bunden ved 175 grader i ca. 25minutter. Lad brownien køle helt af.

Hindbærmousse: Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et lille opkog. Si massen fri for hindbærkerner. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpure. Lad pureen køle lidt af. Piskfløden til let skum. Tilsæt græsk yoghurt, og pisk videre. Vend den afkølede hindbærpure i, og fordel moussen oven på chokoladebunden. Sæt kagen i fryseren i ca. 1 time (eller i køleskabet i ca. 3 timer), så moussen sætter sig. Server med friske bær!

TIP: Lad moussekagen stå 1/2-1 time ekstra i fryseren, og server den halvfrossen. Det bliver den bestemt ikke ringere af!

star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!