
Morgenpizza med bladbeder
Denne pizza er superlækker til morgenmad. Lav evt. nogle af dem uden æg, så kan de nemlig gemmes til frokost eller lunes til morgenmad næste dag. Beregn 1-2 pizzaer per person, alt efter sult.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Bund:
4 dl vand
25 g gær
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
300 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
Fyld:
2 fed hvidløg
olivenolie
300 g bundt bladbeder, evt. røde
salt
200 g ricotta
4-6 æg
Sådan laver du pizzaerne
Bund:
Bland vand, gær, salt, olivenolie og de to slags mel. Føl efter, om du behøver alt melet eller måske en smule mere. Der er stor forskel på mel, ikke mindst hvis du, som jeg, bruger stenkværnet, så du er nødt til at stole på fornemmelsen.
Lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet (eller natten over, så er den klar, når du står op). Lav 6 små, tykke pizzabunde. Tænd ovnen på 250 grader.
Fyld:
Snit hvidløget fint, og sauter det i olivenolie på en varm pande. Snit bladbederne groft, og kom dem på panden. Lad dem akkurat falde sammen. Krydr med salt.
Smør lidt olivenolie på pizzabundene, og drys med salt. Kom bladbeder på, og fordel ricotta på pizzaerne. Lav en lille fordybning i midten af pizzaerne. Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld et helt på hver pizza i fordybningen.
Bag pizzaerne i den varme ovn i 8-12 minutter, eller til de er gyldne, ægget har sat sig, og dejen er sprød udenpå og blød indeni. Server straks.