Nissekager
SPONSORERET indhold

Nissekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dej til småkager kan farves med f.eks. lage fra syltede rødbeder eller kakao og stikkes ud til mange forskellige julekager. Her er det blevet en flok julenisser med huer.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
21. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 40 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 8 min.
200 g smør
300 g hvedemel
1 dl sukker
Hvid dej:
2-3 spsk. vand (koldt)
Brun dej:
1 spsk. kakao
lidt vand
Rød dej:
ca. ½ dl lage fra syltede rødbeder

  1. Skær smør i mindre stykker, og smuldr det med mel, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker.
  2. Hvid dej:
  3. Saml 2/5 del af dejen med vand.
  4. Brun dej:
  5. Tag ca. 1/5 af blandingen fra, tilsæt kakao, og saml dejen med vand.
  6. Rød dej:
  7. Saml resten af blandingen (2/5) med lage fra syltede rødbeder til en rød dej.
  8. Læg dejene i køleskabet.
  9. Rul den hvide og den røde dej ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Skær en trekant af den røde dej til nissehue. Udstik en hvid cirkel til hoved.
  10. Tril 2 små kugler af den brune dej til øjne. Læg øjne på ”ansigtet” og tryk dem ned i dejen ved at rulle forsigtigt.