Porregratin
SPONSORERET indhold

Porregratin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Man kan sagtens udelade opbagningen i en gratin. Det gør den sundere og supernem at lave.Server en stor salat til, eller brug den som tilbehør.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
23. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
3-4

Ingredienser

3-4 porrer
2 store æg
2 tsk dijonsennep
250 g skyr eller tyk yoghurt
salt og peber
50 g revet parmesan
100 g blød gedeost

Topping:
100 g hasselnødder
1 spsk smør
salt
1 tsk chiliflager
2 håndfulde persille
½ øko-citron, skal heraf

Sådan gør du

Skær den grove, grønne top af porrerne og den allernederste bunden. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Læg dem i kogende vand, og lad dem trække 10 minutter. Giv dem eventuelt et opkog, hvis du vil være sikre på, at de er helt møre. Dryp dem grundigt af.

Pisk æg, sennep, skyr eller yoghurt med parmesan og gedeost.

Skær porrerne til, så de passer i din form. Fordel dem i formen sammen med æggemassen. Slut med æggemasse, så du får en flot, gylden gratin.

Bag gratinen ved 200 grader i cirka 25 minutter (alt efter høj-den på formen), eller til æggemassen har sat sig.

Rist imens nødderne i den varme ovn. De skal have 6-7 minutter. Lad dem køle lidt og gnid de løse hinder af.

Hak nødderne groft, og rist dem i 1 spsk. smør på en varm pande. De skal have 1 minuts tid. Tag dem af varmen. Vend dem med chiliflager, hakket persille og citronskal.

Server gratinen med nøddecrunch på toppen.

TIP! Gratinen er også skøn på et brunchbord!


PRØV OGSÅ: Gratin med knoldselleri