Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat
Foto: Betina Hastoft Sommertid er lig med mad på grillen.

Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat

Når sommeren kommer er det frem med grillen! Prøv denne lækre opskrift på grillet plankesteaks med en frisk salat med syltet fennikel.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 17 Person(er)

Syltet fennikel:

  • 2 fennikler (500 g)
  • 2½ dl riseddike
  • 1 dl vand
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. havsalt

Kød:

  • 1 kg plankesteak
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice
  • 2 spsk. olie
  • salt og peber
  • 2 spsk. sesamfrø

Fennikelsalat:

  • 1 citron
  • 1 appelsin
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 1 rødløg
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt basilkum
  • 1 rød chili

Sådan gør du:

  1. Skyl og fjern det yderste af fenniklerne. Skær dem i tynde skiver på en mandolin, og kom dem i et glas. Kog riseddike og vand sammen med sukker og salt. Rør, til saltet er opløst. Hæld lagen over fenniklerne. Afkøles, før glasset sættes i køleskabet.
  2. Kom kødet i en frostpose. Tilsæt friskpresset appelsinjuice, olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Lad kødet marinere et par timer på køkkenbordet.
  3. Tag kødet ud af posen. Grill kødet i 8 min. på hver side. Lad kødet hvile, før det skæres i tynde skiver.
  4. Pres saften fra citronen og appelsinen i en skål. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Rør dressingen sammen. Pil og skær rødløg i tynde fine både. Hak mynte og basilikum. Skyl og skær chilierne i skiver. Dræn de syltede fennikler, og bland det hele sammen.
  5. Server fennikelsalaten til det grillede kød.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Aftensmad, Steak og Hovedret