
Foto: Sommertid er lig med mad på grillen.
Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat
Når sommeren kommer er det frem med grillen! Prøv denne lækre opskrift på grillet plankesteaks med en frisk salat med syltet fennikel.
plate
17 Person(er)
Af Marie Melchior
Ingredienser
Syltet fennikel:
- 2 fennikler (500 g)
- 2½ dl riseddike
- 1 dl vand
- 25 g sukker
- 1 tsk. havsalt
Kød:
- 1 kg plankesteak
- 2 dl friskpresset appelsinjuice
- 2 spsk. olie
- salt og peber
- 2 spsk. sesamfrø
Fennikelsalat:
- 1 citron
- 1 appelsin
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
- 1 rødløg
- 1 bundt mynte
- 1 bundt basilkum
- 1 rød chili
Sådan gør du:
- Skyl og fjern det yderste af fenniklerne. Skær dem i tynde skiver på en mandolin, og kom dem i et glas. Kog riseddike og vand sammen med sukker og salt. Rør, til saltet er opløst. Hæld lagen over fenniklerne. Afkøles, før glasset sættes i køleskabet.
- Kom kødet i en frostpose. Tilsæt friskpresset appelsinjuice, olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Lad kødet marinere et par timer på køkkenbordet.
- Tag kødet ud af posen. Grill kødet i 8 min. på hver side. Lad kødet hvile, før det skæres i tynde skiver.
- Pres saften fra citronen og appelsinen i en skål. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Rør dressingen sammen. Pil og skær rødløg i tynde fine både. Hak mynte og basilikum. Skyl og skær chilierne i skiver. Dræn de syltede fennikler, og bland det hele sammen.
- Server fennikelsalaten til det grillede kød.
Tip:
Syltet fennikel kan holde sig i en uge på køl. Så lav evt. en dobbelt portion.
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: