
Små rabarbertærter
Intet smager mere af sommer end rabarber.
Ingredienser
Af Mai Knauer
200 g rabarber
50 g rørsukker
½ vaniljestang
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
ca. 20 g flormelis
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en skål med rørsukker og kornene fra den halve vaniljestang, og sæt det til side.
Pisk smør og sukker i en anden skål lyst og skummende. Riv marcipanen ned i smør- og sukkerblandingen, og pisk godt igennem. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt efter hvert æg. Til sidst kommes melet i. Rør til dejen er ensartet.
Hæld dejen i små smurte forme med en diameter på 8 cm, og fordel rabarber ud over. Tryk rabarberne let ned i dejen.
Kagerne bages ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad kagerne afkøle inden de tages ud af formen. Pynt med flormelis.