
Søde kartofler med knas
Jeg elsker søde kartofler. De er sunde, smagfulde og så hurtige at lave. Jeg synes bestemt, at de sagtens kan have hovedrollen i et måltid!
Ingredienser
5 søde kartofler
olivenolie
salt
75 g hasselnødder
100 g pistacienødder m skal
Dressing:
100 g skyr
1 spsk mayonnaise
3-4 tsk chilisauce, f.eks.
chipotle
2 spsk limesaft
salt
2 bundter vild brøndkarse
100 g feta
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Dup dem tørre, og vend dem med 2-3 spsk olivenolie og salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem møre i den varme ovn, ca. 25-30 minutter.
Rist hasselnødderne på en tør, varm pande (eller endnu nemmere; i den varme ovn). De skal have 4-6 minutter. Lad dem køle lidt. Gnid de værste hinder af, og pil
pistacierne.
Hak nødderne groft. Rør skyr med mayonnaise, chili og lime. Smag til med salt. Anret brøndkarsen på et fad, top med varme, søde kartofler, brud af feta, dressing og nødder. Server straks.
PRØV OGSÅ: Sprød fisk med raita med æble, løg og agurk
PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med sprøde fetabrød
PRØV OGSÅ: Blomkålssalat med bacon, skalotteløg, chili og citron
Tip
Bed om vild brøndkarse i din grønthandler, til han tager det hjem. Det er såååå godt! Kan du ikke skaffe det, er retten også god med rucola.