Blomkålssalat med bacon, skalotteløg, chili og citron
SPONSORERET indhold

Blomkålssalat med bacon, skalotteløg, chili og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne simple salat ser ikke ud af så meget – men smag-en er i top, sprødt, krydret, salt og lækkert.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
11. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

*1 blomkål
2 skalotteløg
*200 g bacon
3 spsk olivenolie
salt og peber
*½ lille bundt purløg
*½ mild rød chili
2 fed hvidløg
½ citron

Tilbehør:
Brød eller f.eks. ovnbagte kartofler

Sådan gør du

Del blomkålen i buketter og herefter i tynde skiver. Pil og skær skalotteløg i tynde skiver. Halver chilien, og fjern kernerne. Pil og hak hvidløget fint. Riv skal af citronen, og pres saften. Snit purløget fint. Skær baconen i mindre stykker.

Steg baconen gylden og sprød på en varm pande. Hæld den sprøde bacon i en sigte, og lad fedtet dryppe fra, og vend med revet citronskal og chili.

Anret blomkålsskiver på et fad. Rør olivenolie sammen med citronsaft, hvidløg, salt og peber. Hæld dressingen over blomkålen. Drys salaten med skalotteløg, sprødt krydret bacon, og drys med purløg.Server brød eller for eksempel bagte kartofler til.

Tjek dit basislager
Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
> olivenolie til dressinger
> salt, peber og sukker
> citron
> løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
> hvidløg
> diverse krydderier og blandinger: 
ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-blanding, karry og paprika etc.)


PRØV OGSÅ: Yogi-yellow gulerodssuppe