Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

speltotto med porre, fennikel, tomat, persille
Foto: Maria Warnke Nørregaard

speltotto med porre, fennikel, tomat, persille

Speltotto med porre

Lækker vegetarret med sprødbagt osteknas.

4
Print

2 spsk olivenolie
1 hakket løg
250 g forkogte speltkerner
3 snittede porrer
6-7 dl kogende bouillon
1 snittet fennikel
35 g semidried tomat
1 spsk ristede fennikelfrø
1 bdt. hakket persille
salt, peber
lime

Sprødbagt osteknas:
75 g reven ost
lidt chiliflager

Sådan gør du: Varm olien i en gryde, og sauter løg og speltkerner heri under omrøring. Tilsæt porrer og fennikel, og svits dem med et par minutter. Spæd med den kogende bouillon lidt efter lidt, efterhånden som speltkornene opsuger væden. Fortsæt kogningen, til speltkernerne er møre, det tager ca. 20 minutter. Sæt ovnen på 200°.
Bland osten med chiliflager, bred den i et jævnt lag på en plade med bagepapir, og bag den gylden. Tag osten ud, lad den afkøle, og bræk den i mindre stykker. Vend de semidried tomater i speltottoen, smag til med ristede fennikelfrø, persille og lidt hakket fennikeltop samt salt, peber og lime. Server speltottoen varm med sprødbagt osteknas.

Energi pr. person: 450 kcal, fedt 28%, protein 16%, kulhydrat 56%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad