Sprøde minitundeller
Madredaktør Mette Mølbak har udvalgt minitundellerne som en yndling blandt alle retterne i konkurrencen om Danmarks bedste hverdagsmad. Prøv dem i dag!
Ingredienser
1 dåse tun
1 æg
1 fed hvidløg, presset
30 g gulerod, revet
4 spsk havregryn
1 potte frisk koriander
2 dråber tabasco
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk solsikkeolie
Topping:
50 g sesamfrø
½ - 1 dl chilisauce.
Tilbehør:
nudler, ris eller pasta
3 hakkede forårsløg
½ rød chili.
Dressing:
2 spsk olie
1 spsk citron
1 spsk honning
2 tsk soja
Sådan laver du minitundeller:
Sæt ris eller pasta over, eller forbered nudler efter anvisning på pakken.
Åbn tundåsen, og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, ½ potte hakkede koriander, tabasco og salt og peber.
Pisk farsen godt sammen, til den bliver lind og ensartet, og sæt den på køl i ca. 30 min.
Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hak forårsløg og chili fint, og vend med dressingen. Hæld over risen/nudlerne/pastaen, og vend rundt.
Servér tundellerne med tilbehøret og drys med sesamfrø og frisk koriander.
Fra kategorien Til 1 person, indsendt af Malou Rotvel Pagh, 39 år, Viby J.
Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
Prøv også squashspaghetti med øko-oksedeller