-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Ovnstegt skinkemignon og forårsgrøntsager
Mangler du et alternativ til den klassiske svinemørbrad, så prøv en lækker skinkemignon. Her får du en opskrift med masser af grønt.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Marinering: 24 timer
- Koge/stegetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- 1 stor skinkemignon (ca. 600 g)
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk rørsukker eller farin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1 tsk finthakket rosmarin
- 1 tsk finthakket mynte
- 1 tsk finthakket oregano
- 1/4 tsk knust sort peber
- 600 g forårsgrønsager (f.eks. nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, majroer)
- 2 ½ dl grønsagsbouillon
- Dressing:
- 2 spsk citronsaft
- 4 spsk olivenolie
- evt. en smule knust hvidløg
- salt og peber
- Rør en portion kryddersalt af salt, sukker, knust hvidløg, finthakkede krydderurter og peber.
- Gnid kødet med kryddersaltet og læg den i en frysepose. Luk posen og læg den i køleskabet min. 24 timer.
- Læg skinkemignonen i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 180 grader 35-40 min.
- Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader.
- Rens grønsagerne, skær dem i passende stykker og kog dem i bouillonen.
- Kom først de grønsager i, som har længst kogetid (f.eks. gulerødder) og til sidst dem, som kun skal koge et øjeblik (f.eks. sukkerærter).
- Grønsagerne skal koges, så de stadig har bid. Hæld dem på et dørslag og vend dem med en dressing af citronsaft, olivenolie, evt. knust hvidløg, salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver og anret med grønsagerne.