Ovnstegt skinkemignon og forårsgrøntsager
Mangler du et alternativ til den klassiske svinemørbrad, så prøv en lækker skinkemignon. Her får du en opskrift med masser af grønt.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Marinering: 24 timer
- Koge/stegetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- 1 stor skinkemignon (ca. 600 g)
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk rørsukker eller farin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1 tsk finthakket rosmarin
- 1 tsk finthakket mynte
- 1 tsk finthakket oregano
- 1/4 tsk knust sort peber
- 600 g forårsgrønsager (f.eks. nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, majroer)
- 2 ½ dl grønsagsbouillon
- Dressing:
- 2 spsk citronsaft
- 4 spsk olivenolie
- evt. en smule knust hvidløg
- salt og peber
- Rør en portion kryddersalt af salt, sukker, knust hvidløg, finthakkede krydderurter og peber.
- Gnid kødet med kryddersaltet og læg den i en frysepose. Luk posen og læg den i køleskabet min. 24 timer.
- Læg skinkemignonen i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 180 grader 35-40 min.
- Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader.
- Rens grønsagerne, skær dem i passende stykker og kog dem i bouillonen.
- Kom først de grønsager i, som har længst kogetid (f.eks. gulerødder) og til sidst dem, som kun skal koge et øjeblik (f.eks. sukkerærter).
- Grønsagerne skal koges, så de stadig har bid. Hæld dem på et dørslag og vend dem med en dressing af citronsaft, olivenolie, evt. knust hvidløg, salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver og anret med grønsagerne.