Ovnstegt skinkemignon og forårsgrønsager

Ovnstegt skinkemignon og forårsgrøntsager

Mangler du et alternativ til den klassiske svinemørbrad, så prøv en lækker skinkemignon. Her får du en opskrift med masser af grønt.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Marinering: 24 timer
  • Koge/stegetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-6 personer)
  • 1 stor skinkemignon (ca. 600 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 1/2 spsk rørsukker eller farin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1 tsk finthakket rosmarin
  • 1 tsk finthakket mynte
  • 1 tsk finthakket oregano
  • 1/4 tsk knust sort peber
  • 600 g forårsgrønsager (f.eks. nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, majroer)
  • 2 ½ dl grønsagsbouillon
  • Dressing:
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • evt. en smule knust hvidløg
  • salt og peber

  1. Rør en portion kryddersalt af salt, sukker, knust hvidløg, finthakkede krydderurter og peber.
  2. Gnid kødet med kryddersaltet og læg den i en frysepose. Luk posen og læg den i køleskabet min. 24 timer.
  3. Læg skinkemignonen i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 180 grader 35-40 min.
  4. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader.
  5. Rens grønsagerne, skær dem i passende stykker og kog dem i bouillonen.
  6. Kom først de grønsager i, som har længst kogetid (f.eks. gulerødder) og til sidst dem, som kun skal koge et øjeblik (f.eks. sukkerærter).
  7. Grønsagerne skal koges, så de stadig har bid. Hæld dem på et dørslag og vend dem med en dressing af citronsaft, olivenolie, evt. knust hvidløg, salt og peber.
  8. Skær kødet i tynde skiver og anret med grønsagerne.