-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Pæretærte med marcipan
En fin, lille tærte, der både kan serveres som dessert og til kaffen.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: 1 time
- 125 g mel
- 100 g smør
- 2 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- ca. 4 små, faste pærer
- 75 g marcipan
- 2 spsk. sukker
- 1 æggehvide
- Drys:
- flormelis
- Pynt:
- pærebåde
- Kør mel og smør til smulder i foodprocessoren, eller brug fingerspidserne. Bland med sukker, og ælt hurtigt dejen sammen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 1 time.
- Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform på 18 cm i diameter.
- Skræl, halvér og udkern pærerne, og læg dem i formen med snitfladen nedad.
- Pluk marcipanen i småstykker, og rør den til en jævn masse med sukker og æggehvide. Fordél massen mellem pærerne.
- Rul resten af dejen ud, læg den over pærerne, og tryk dejen grundigt sammen hele kanten rundt.
- Bag tærten ved 165 grader i ca. 1 time.
- Pynt med et drys flormelis og nogle pærebåde ved servering. Smager skønt lun, men kan også serveres kold.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte