-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Risotto med med røget ost, rucola og valnødder
Uhmm! Risotto er italiensk comfort food i verdensklasse. Vi erstatter parmesanosten med en god røget gouda, og retten fremstår enkel og utrolig velsmagende. Prøv selv.
Italiensk comfort food i verdensklasse. Vi erstatter parmesanosten med en god røget gouda, og retten fremstår enkel og utrolig velsmagende.
Risotto med røget osst, rucola og valnødder
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1,2 liter grønsagsbouillon
1 bakke rucola, ca. 100 g
100 g røget gouda, f.eks. fra Naturmælk
75 g valnødder
salt og peber
1. Hak løg, og pres hvidløgene.
2. Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løg, hvidløg og risottoris, til risene er gyldne. Hæld hvidvin på, og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 min., til de er møre og bouillonen kogt ind.
3. Skyl rucolaen, og slyng den tør. Tag lidt rucola fra til pynt. Hak resten af rucolaen groft. Høvl lidt af osten til pynt. Riv resten af osten på den grove side af et rivejern.
4. Vend rucola, ost og hakkede valnødder i risottoen, og lad osten smelte. Smag ris-ottoen til med salt og peber. Top med ost og rucola.
RØGET GOUDA ryges over halm for at få den karakteristiske røgede smag, som gør den utrolig delikat. Osten er gul og fast, og netop den pikante røgsmag gør osten særlig velegnet, f.eks. i sovs, som fyld i salater og i risotto.
LÆS OGSÅ: Hverdagsklassiker med kødboller og pesto
LÆS OGSÅ: Nem hverdagsmad: Fuldkorn på menuen