Røget helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød
4
Ingredienser
- ½ agurk
 - 1½ dl græsk yoghurt 10 %
 - 1 knsp cayennepeber
 - salt
 - 1½ spsk citronsaft
 - 2-3 spsk finthakket basilikum
 - 2 spsk finthakket rødløg
 - 1 spsk fintrevet peberrod
 - 4-6 skiver rugbrød
 - evt. smør til stegning af rugbrød
 - 4-6 skiver røget hellefisk
 - lidt plukket dild og basilikumblade.
 - Skræl agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem. Skær agurken i ½ cm tykke skiver på skrå.
 
Sådan gør du
- Rør græsk yoghurt med cayennepeber, salt, citronsaft, basilikum, rødløg og peberrod.
 - Rist rugbrødet på en brødrister eller steg det sprødt på en pande med lidt smør.
 - Anret hellefisk og agurk-basilikumcreme på et fad og pynt med plukket dild, basilikum og servér ristet rugbrød til.