Tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater
4
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 70 g smør
- 1 æggeblomme
- 1-2 spsk vand
- 50 g semi-dried tomater
- 400 g frisk spinat
- 100 g valnødder
- 3 æg
- 2 dl mælk
- en knivspids muskatnød
- salt og peber.
Sådan laver du tærten
- 1. Lav mørdejen ved at smuldr hvedemel med smør til det ligner groft smuldret brødkrumme. Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat og lad den hvile i køleskab i ½ time.
- 2. Skyl spinaten godt, og vend den i lidt olie på en pande.
- 3. Rist valnødderne på en pande til de er let gyldne.
- 4. Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
- 5. Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.
- 6. Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
- 7. Bag tærten i 20 min i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.
- Servér evt. en grøn salat til. Så har du et dækkende aftensmåltid.