Julemad – opskrifter på julesteg, risengrød og julekager

Ingen dansk jul uden julemad 

Når julen står for døren, er vi mange, der glæder os til den søde juletid på grund af den traditionelle danske julemad. Ingen julehygge uden pebernødder, konfekt, brunkager og risengrød.

Ingen december uden karrysild, fiskefilet, medister, flæskesteg, flæskesvær og snaps. Og ingen juleaften uden gåsesteg, brunede kartofler, rødkål, brun sovs og risalamande. Juletraditioner er altså tæt forbundet med den danske julemad.

Mad

Langtidsstegt and

Skøn juleand - her serverer vi langtidsstegt and, der både er blevet brun og sprød.

mere om julemad
Henter...

Find opskrifter på julemaden her

Hvordan laver man den traditionelle danske julemad? Og kan den varieres fra år til år? På alt.dk kan du både finde de klassiske opskrifter på julemad og de mere alternative.

Hvis du vil prøve noget nyt, kan du fx finde en opskrift på sukkerfri pebernødder med spelt, julebiscotti med cocktailbær og cognac, flæskesteg med rødkålssalat og glaserede jordskokker eller risengrød lavet på mandelmælk og brune ris.

Vi har samlet alle opskrifter på julemad til dig, der foretrækker at have det hele samlet ét sted. Opskrifterne er fra Hendes Verden, Hjemmet, ALT for damerne, FIT living, Boligliv og Eurowoman.