Peberkager til jul
SPONSORERET indhold

Nem opskrift: Verdens bedste peberkager med juleglasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Om du laver dine peberkager for at spise dem, eller for at bruge dem til pynt, er op til dig - begge dele er selvfølgelig også en mulighed.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
17. nov. 2022 | Opskrift | ALT for damerne
Antal: Mange peberkager | Total: 45 min

Ingredienser

Dej til klassiske peberkager:

  • 125 g smør
  • 100 g brun farin
  • 4 spsk mørk sirup
  • 310 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk hjortetakssalt
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt, sort peber
  • 1 tsk stødt allehånde

Glasur til klassiske peberkager:

  • ½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
  • ca. 150 g flormelis
  • evt. farve

Sådan bager du klassiske peberkager:

Opskrift på Peberkager

  1. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde under omrøring. Sigt mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, stødt ingefær, kanel, peber og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med.
  2. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så rul dejen ud med det samme.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så dejen er ca. ½ cm tyk.
  4. Ælt dejen godt.
  5. Stik figurer ud efter ønske og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte.
  6. Lad dem køle af på pladen.

Opskrift på glasur til peberkager

  1. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen.
  2. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne.

God fornøjelse og rigtig glædelig jul!

LÆS OGSÅ: 8 klassiske opskrifter til en vellykket julefrokost

LÆS OGSÅ: 10 skønne opskrifter til en hyggelig adventssøndag