Sofie Østergaard ALT for damerne salon om aktier
SPONSORERET indhold

Sofie Østergaard: Her er mit bedste råd til at opnå økonomisk frihed – og det virker

Den populære tv-vært har et fast greb om sin økonomi og bruger heller penge på at investere end på takeaway. Formålet er at få økonomisk frihed til at prioritere familien. Og hun har nogle helt konkrete råd, som måske kan inspirere dig på vej?

Af:: Redaktionen Foto: Bo Nymann
25. okt. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Når Sofie Østergaard og hendes mand, Sebastian, sms’er med hinanden i løbet af dagen, er det sommetider med beskeder, som ”hey, prøv lige at se den her aktie, kunne det ikke være en idé at investere i den?” 

For Sofie handler økonomi ikke bare om penge, men også om værdier og tryghed.

”Økonomi er også et kærlighedssprog,” siger tv-værten, der 24. marts er aktuel med bogen 'Sparegrisanarkisten'. Samme dag kan ALT for damernes læsere møde hende til eventet 'Kvinde, kend dine aktier', hvor hun giver sine allerbedste tips til at komme i gang med at investere.

Det første tip får du lige her: Prioriter.

"Det handler simpelthen om at leve under evne. Og igen – kig hinanden i øjnene, og find ud af, hvad jeres drømme er på egne vegne og på familiens vegne. Det er faktisk ikke så slemt at gå på kompromis med noget, hvis man ved, at det betyder, at man får noget andet, som man hellere vil have. Jeg ville da også hellere spise sushi en gang om ugen, men vi har taget en beslutning om stort set ikke at købe takeaway," siger Sofie, som er mor til tre børn.

"Vi spiser gerne rugbrød med røræg eller varm leverpostej til aftensmad. Børnene er sindssygt ligeglade, og hvis man skærer lidt gulerødder og putter noget sjovt ovenpå og kalder det noget hyggeligt, så synes de bare, at det er alle tiders. De penge, vi ikke bruger på takeaway, bruger vi f.eks. på at investere, og de penge, vi investerer, går i sidste ende til, at vi har frihed i vores arbejdsliv."

Men det er ikke hendes eneste gode råd. Læs mere under videoen.

Kig på DIN hverdag

Sofie Østergaard understreger, at dét at investere i aktier får hende til at engagere sig mere i samfundet, og at hun bliver inspireret af sin egen hverdag.

Her stiller hun fx sig selv en række spørgsmål, som dermed gør hende klogere på, hvilke aktier der måske kunne være interessante at gå efter.

"Hvad bruger du selv i hverdagen? Appleprodukter? Pumasko? Herhjemme spiser vi f.eks. usandsynligt meget havregryn, og så undersøger jeg, hvem der laver havregryn, og hvem der laver komponenterne til de maskiner, der bruges i produktionen, for at finde ud af, om det kunne være værd at investere i," forklarer den aktie-glade tv-vært.

"Jeg har også på et tidspunkt undersøgt de automater, man panter sine flasker i, fordi jeg tænkte, at man kommer til at pante mere og mere? På den måde kommer man til at kigge på sin hverdag på en helt ny måde, og det er helt vildt spændende. Så tænk over, hvad der rører sig i din hverdag, og hold øje med, hvad dine venner og bekendte interesserer sig for. Du lærer noget om samfundet, og samtidig finder du måske din næste investering. Det er faktisk en helt anden og meget sjovere indgangsvinkel til markedet end at sidde og kigge i regnskaber, generalforsamlinger og årsmøder," understreger Sofie Østergaard.

Anbefalet til dig