DIY: Nem pynt til væggen

Foto: Hanne Fuglbjerg, Christina Birch og Per Kjærbye

DIY: Nem pynt til væggen

DIY: Nem pynt til væggen

Du behøver ikke at investere i dyr kunst for at få noget smukt op på væggen! Med masking tape, maling eller selvklæbende folie kan du nemt forvandle en bar væg til en flot og personlig dekoration, der forandrer rummet.

Giv rammerne en ny farveMal en håndfuld gamle rammer i lækre lilla nuancer, og sæt lutter sort-hvide billeder og illustrationer i dem – så har du en ny og smuk billedvæg for meget få penge.

De lilla toner passer utrolig godt til et interiør med mange grå, sorte og hvide møbler. Brug gamle sort-hvide fotos eller print billeder ud fra nettet af eksempelvis planter eller dyr. Se f.eks. pinterest.com. Stolen er fra OK Design. Plaiden er fra Hjelholt Uldspinderi. Lysestagen er fra Base 212. Alt er lånt hos EM Hjelholt.


Du skal bruge: forskellige billedrammer (f.eks. Ikea og loppemarkeder), hobbylak (Panduro Hobby) i lilla, blå og hvid, pensel og sort-hvide fotos eller billeder af planter eller dyr fra nettet. Se f.eks. pinterest.com.

Sådan gør du: Skil rammerne helt ad. Bland den nuance, du ønsker, af de forskellige farver hobbylak. Mal en ramme, og lad den tørre godt. Mal den igen, og lad den tørre helt, før du samler den igen med et billede/print i. Gentag med de øvrige rammer i forskellige nuancer.

Tip: Brug lidt tid på at finde ud af, hvordan billederne skal hænge indbyrdes, så de danner en flot sammenhæng.
__________

Fortsætter på næste side...

Bjergtinder af tapeEn hvid væg uden personlighed er blevet til et helt grafisk bjerglandskab ved hjælp af mønstret masking tape.

Trekanter i forskellige størrelser af masking tape danner tilsammen det flotte landskab. Det er nemt at lave – og det er nemt at pille ned igen, hvis du bliver træt af det! Vi har indrettet med et bord fra Hay, Flower Pot fra Lysfabrikken og bronze urtepotteskjuler fra H. Skjalm P. Lampe er i privateje og tæppe fra kommodo.dk


Du skal bruge: en saks og masking tape i sort-hvide og grå mønstre og en enkelt farve (Søstrene Grene og Urban Living).

Sådan gør du: Tegn evt. en skitse på et stykke papir, inden du går i gang. Start med at klæbe et stykke tape på væggen som den ene side af et af de nederste bjerge. Klip tapen til, så den passer med vinklen på dit gulvpanel. Gentag, når du laver den anden side af bjerget. Klæb herefter flere ‘bjerge’ op, indtil du har nået det ønskede udtryk. Husk at veksle mellem tape i forskellige mønstre.

Blomst af folieDekorer din væg med en blomst af kvadratiske stykker selvklæbende folie. Her lyser blomsten op i en entre.

Vi indrettede entreen med bænk og knager fra Bloomingville, tæppe fra Au Maison og et lille bord fra Hay. Vasen er fra Rice og resten er i privateje.


Du skal bruge: selvklæbende folie (Carl Jensen A/S) i lys pink og mørk pink, tusch, saks, sort tråd, vaterpas og tape.

Sådan gør du: På bagsiden af folien er der et ternet gitter, hvor hver tern er 1 x 1 cm. Tegn 4 kvadrater på hver 7 x 7 cm op bag på den mørk pink folie, og klip dem ud. Klip 65 kvadrater i lys pink. Lav nu hjælpelinjer på væggen ved hjælp af vaterpas, sort tråd og tape. Sæt et stykke sort tråd fast med tape, der hvor øverste kant af dekorationen skal være, og et stykke tråd lodret og vinkelret på den første tråd. Tråden skal være helt i vater. Tag bagsiden af et stykke folie, og sæt det på væggen under tråden. Sæt resten af den øverste række kvadrater op med en afstand på 0,5 cm. Fjern hjælpetråden, og sæt en ny op under den første række kvadrater. Fortsæt sådan, til blomsten en færdig.
__________

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Dug fra HAY

SE OGSÅ: DIY: Smukke æsker til opbevaring
SE OGSÅ: DIY: Grafisk uro

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY

610x200_woordy_dmjpg.jpg