Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gløgg - opskrift på rød og hvid gløgg til jul

Gløgg til den kolde juletid

De fleste udendørs julearrangementer i Danmark har gløgg på menuen, og duften af gløgg forbindes typisk med hyggelige julemarkeder og afterskiing i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Gløgg er en alkoholdig juledrik brygget på vin eller brændevin, afbrændt i sukker og tilsat rosiner, mandler og krydderier. 

Der findes oprindelig to typer gløgg. Læs hvilke typer længere nede...

 

Den ene gløgg er lavet på vin og i familie med den Østrigske og Schweiziske ’Glühwein’. Den anden form for gløgg er brygget på brændevin og inspireret af den franske ’brulôt’ – en fransk sukkerbaseret cognac, som kom til Norden i 1600-tallet.

Gløgg vandt for alvor indpas i Danmark i 1940’erne.

Opskrift: hjemmelavet gløgg, hvid gløgg og gløgg på rosé

Find opskrifter på forskellige slags hjemmelavet gløgg på alt.dk. Fx den populære opskrift fra ALT for damerne på hvid gløgg med hyldeblomst eller prøv en utraditionel hvid gløgg med lakrids og æble.

Du kan også finde en opskrift på en helt traditionel rød gløgg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Dansk mad