GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Julegløgg med portvinsrosiner
Foto: Betina Hastoft Hold varmen på en kold vinterdag med en skøn gløgg.

Julegløgg med portvinsrosiner

Lækker gløgg til de voksne - her har vi piftet den klassiske røde gløgg op med rosiner, der har ligget og trukket i portvin i et døgns tid. Det er gode sager!

printer Print
clock 20 minutter
plate 6 glas gløgg

100 g rosiner
2 dl portvin

Ekstrakt:
4 dl vand
1 appelsin, saft og tynd skal
1 citron, saft og tynd skal
2 dl sukker
3 hele nelliker
2 kanelstænger

Desuden:
1 flaske kraftig rødvin
100 g smuttede mandler

Sådan laver du gløgg med portvinsrosiner

  1. Overhæld rosinerne med portvin i en skål. Lad dem stå tildækket et døgn.
  2. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen i 10 min. Si gennem en sigte. 
  3. Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge.
  4. Tilsæt rosiner i portvin og snittede mandler.
  5. Servér rygende varm - evt med hjemmelavede Æbleskiver til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg og Drikke