
SPONSORERET indhold
Julegløgg med portvinsrosiner
Lækker gløgg til de voksne - her har vi piftet den klassiske røde gløgg op med rosiner, der har ligget og trukket i portvin i et døgns tid. Det er gode sager!
6 glas gløgg |
Total: 20 min
Ingredienser
100 g rosiner
2 dl portvin
Ekstrakt:
4 dl vand
1 appelsin, saft og tynd skal
1 citron, saft og tynd skal
2 dl sukker
3 hele nelliker
2 kanelstænger
Desuden:
1 flaske kraftig rødvin
100 g smuttede mandler
Sådan laver du gløgg med portvinsrosiner
- Overhæld rosinerne med portvin i en skål. Lad dem stå tildækket et døgn.
- Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen i 10 min. Si gennem en sigte.
- Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge.
- Tilsæt rosiner i portvin og snittede mandler.
- Servér rygende varm - evt med hjemmelavede Æbleskiver til.