Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
Foto: Line Falck Når du laver gløgg med tranebærsaft får gløggen den flotteste røde farve...

Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin

Gløgg lavet på tranebærsaft er friskere, end når man laver den af rødvin. Her får du en opskrift på en skøn rød gløgg lavet helt uden rødvin.

printer Print
preparation Total: 5 minutter
plate 4 personer

Arbejdstid: 10 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: ca. 1 time

7 dl tranebærsaft
et lille stykke frisk ingefær
3 nelliker
50 g soltørrede tranebær
50 g mandelsplitter
1 dl vodka (eller hvid rom)
evt. lidt sukker (eller brun farin)

Sådan laver du tranebærgløgg

  1. Varm tranebærsaft op med ingefær og nelliker. Lad blandingen trække i ca. 1 time, og si krydderierne fra.
  2. Varm den krydrede tranebærsaft op til ca. 75 grader.
  3. Tilsæt soltørrede tranebær, mandelsplitter og vodka. Smag evt. til med sukker.
  4. Nyd drikken varm.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg og Drikke