Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
SPONSORERET indhold

Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gløgg lavet på tranebærsaft er friskere, end når man laver den af rødvin. Her får du en opskrift på en skøn rød gløgg lavet helt uden rødvin.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
16. dec. 2020 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: 5 min

Ingredienser

Arbejdstid: 10 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: ca. 1 time

7 dl tranebærsaft
et lille stykke frisk ingefær
3 nelliker
50 g soltørrede tranebær
50 g mandelsplitter
1 dl vodka (eller hvid rom)
evt. lidt sukker (eller brun farin)

Sådan laver du tranebærgløgg

  1. Varm tranebærsaft op med ingefær og nelliker. Lad blandingen trække i ca. 1 time, og si krydderierne fra.
  2. Varm den krydrede tranebærsaft op til ca. 75 grader.
  3. Tilsæt soltørrede tranebær, mandelsplitter og vodka. Smag evt. til med sukker.
  4. Nyd drikken varm.