Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks
SPONSORERET indhold

Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv en frisk version af gløgg, og servér lette snacks til, som vækker appetitten og julestemningen.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
13. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Gløgg:
3 dl calvados
2 dl rosiner
2 dl mandler, smuttede
5 stk stjerneanis
2 stænger kanel
20 nelliker
10 kardemommekapsler (kan udelades)
1 l sød æblemost
2 dl ufortyndet solbærsaft
1 pære i tern

Pebernøddekrydrede cashewnødder:
300 g cashewnødder
3 spsk vand
1 tsk salt
1 spsk ahornsirup
1 tsk tørret, stødt ingefær
1 tsk kanel
1 spsk pebernøddekrydderi

Øvrige snacks til servering: 4 pærer i skiver 16 tørrede dadler

Sådan laver du gløgg:

Gløgg:
Bland calvados, rosiner og mandler i en skål. Kom stjerneanis, kanel, nelliker og kardemomme i en tepose eller et kaffefilter, og luk til med en elastik eller madsnor.

Kom krydderposen ned i skålen, og dæk med et låg. Lad blandingen trække på køkkenbordet i 24-48 timer.

Inden servering blander du skålens indhold med æblemost og solbærsaft. Varm gløggen op i en gryde, og fjern posen med krydderier. Kom friske pæretern i gløggen.

Cashewnødder:
Sæt ovnen på 200 grader.

Bland nødder, vand, salt, sirup, ingefær og kanel, og læg nødderne på en bageplade. Bag i 8-10 min, til nødderne er sprøde og tørre.

Drys med pebernøddekrydderi, og lad nødderne køle af.

PRØV OGSÅ: Appelsinmarinerede andebryster med grønkålssalat