Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Foto: Line Thit Klein Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Prøv en frisk version af gløgg, og servér lette snacks til, som vækker appetitten og julestemningen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 Person(er)
Ingredienser

Gløgg:
3 dl calvados
2 dl rosiner
2 dl mandler, smuttede
5 stk stjerneanis
2 stænger kanel
20 nelliker
10 kardemommekapsler (kan udelades)
1 l sød æblemost
2 dl ufortyndet solbærsaft
1 pære i tern

Pebernøddekrydrede cashewnødder:
300 g cashewnødder
3 spsk vand
1 tsk salt
1 spsk ahornsirup
1 tsk tørret, stødt ingefær
1 tsk kanel
1 spsk pebernøddekrydderi

Øvrige snacks til servering: 4 pærer i skiver 16 tørrede dadler

Sådan laver du gløgg:

Gløgg:
Bland calvados, rosiner og mandler i en skål. Kom stjerneanis, kanel, nelliker og kardemomme i en tepose eller et kaffefilter, og luk til med en elastik eller madsnor.

Kom krydderposen ned i skålen, og dæk med et låg. Lad blandingen trække på køkkenbordet i 24-48 timer.

Inden servering blander du skålens indhold med æblemost og solbærsaft. Varm gløggen op i en gryde, og fjern posen med krydderier. Kom friske pæretern i gløggen.

Cashewnødder:
Sæt ovnen på 200 grader.

Bland nødder, vand, salt, sirup, ingefær og kanel, og læg nødderne på en bageplade. Bag i 8-10 min, til nødderne er sprøde og tørre.

Drys med pebernøddekrydderi, og lad nødderne køle af.

PRØV OGSÅ: Appelsinmarinerede andebryster med grønkålssalat

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Solbær, Solbær, Gløgg og Gløgg