Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Appelsinmarineret andebryst med grønkålssalat
Foto: Line Thit Klein Appelsinmarineret andebryst med grønkålssalat

Appelsinmarineret andebryst med grønkålssalat

Appelsinmarineret andebryst med grønkålssalat

Andebrystet får her et asiatisk tvist med appelsinsauce a la den, kineserne holder af at servere.

8
Print

Andebryster: 4 andebryster (ca. 800 g i alt)
salt og peber
Sauce:
5 dl appelsinjuice, helst friskpresset (svarer til saften af 4 appelsiner)
1/2 dl limesaft, helst friskpresset (svarer til saften af 1-2 lime)
3 spsk ahornsirup
1 spsk tørret chili
1 stang kanel
3 kardemommekapsler (eller 1 tsk stødt kardemomme)
1 tsk salt
Grønkålssalat:
300 g grønkål
300 g blomkål
100 g valnødder
4 granatæbler
olivenolie

Sådan gør du:

Andebryst:

Rids andebrysternes skindside med en skarp kniv, og gnid dem godt på alle sider med salt og peber. Læg dem med skindsiden nedad på en tør pande, og varm langsomt panden op, mens fedtet smelter.

 

Steg andebrysterne på denne måde ca. 20 min, til skindet er sprødt. Vend andebrysterne, og lad dem stege på undersiden i yderligere 5 min. Tag andebrysterne af − gem fedtet på panden.

Sauce:

Kom alle ingredienser op i en gryde. Lad gryden stå på varmen til der er 2 dl tilbage, det tager ca. 20 min. Hæld saucen gennem en si og over på panden, hvor andebrysterne er blevet stegt. Pisk andefedt og appelsinsauce sammen, og smag til med salt. Vend andebrysterne i appelsinsaucen.

Grønkålssalat:

Hak grønkål og blomkål mellemfint, og hak valnødderne groft. Skrab kernerne ud af granatæblet, mens du samler saften i en skål. Vend kål, valnødder og granatæblekerner sammen.

 

Lige inden servering vendes med granatæblesaft og dryppes med olivenolie. Servér grønkålssalaten sammen med koldt eller lunt andebryst i skiver.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Andebryst, Appelsin og Hovedret