Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
Foto: Olof Abrahamsson Prøv at lave gløgg - på den franske måde!

Fransk gløgg: Vin chaud med marsala

Vin chaud er franskmændenes svar på gløgg, som vi her har piftet op med ekstra krydderier og den italienske dessertvin masala.

printer Print
preparation Total: 15 minutter
plate 4 glas

3 dl friskpresset appelsinsaft
4 kanelstænger
1 vaniljestang
4 stk. stjerneanis
4 spsk. rørsukker
1 flaske rødvin
1 dl sød marsala
lidt lyse sultana rosiner

Sådan laver du vin chaud

  1. Hæld appelsinsaft, kanel, vaniljestænger og udskrabede vaniljekornog stang, stjerneanis og sukker i en gryde.
  2. Kog det op uden låg, til næsten al væsken er kogt ind. Si krydderierne fra.
  3. Hæld den krydrede ekstrakt i gryden sammen med vin og marsala, og varm det forsigtigt op. Det må ikke koge. Server med rosiner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg, Vin og Drikke