PetiteKnit

Foto: PR Mette Wendelboe Okkelse sælger de fineste strikkeopskrifter.

PetiteKnit: "Jeg lægger vægt på det enkle udtryk"

Mette Wendelboe Okkels har strikket siden barndommen og begyndte for tre år siden at sælge sine opskrifter i sin webshop PetiteKnit, hvor hun lægger vægt på enkelhed og brugervenlighed.

Hvornår begyndte du at strikke?

– Jeg lærte det af min mormor og farmor, da jeg var seks-syv år gammel. Og så har jeg strikket lige siden. Lidt on/off i teenageårene, men det tog virkelig fart igen, da jeg fandt ud af, at jeg skulle være mor første gang for seks år siden.

Hvornår begyndte du at sælge opskrifter?

– Jeg åbnede min webshop med opskrifter for præcis tre år siden. Jeg sælger ikke mine trøjer. Dem vil jeg ikke af med. Jeg bruger alt det, jeg strikker, selv. Men jeg sælger opskrifterne på mine designs.

Læs også: Mette droppede lægestudiet for at strikke: "Mange rystede på hovedet"

Hvad lægger du vægt på i dit design?

– Jeg lægger vægt på det enkle udtryk, god pasform og konstruktion. Og så gør jeg mig rigtig meget umage med formidlingen af mine opskrifter. Mange af de metoder, jeg har lært fra universitet, hvor jeg skrev forskningsartikler, bruger jeg også, når jeg skriver en opskrift.

Hvordan skaber du opmærksomhed omkring dine styles/opskrifter?

– Jeg bruger Instagram rigtig meget. Det er et medie, der passer mig og mit temperament godt. Jeg er meget visuelt orienteret og går op i, hvordan mit strik præsenteres.

striktrøje.jpg

Læs også: Wadils: "Det skal være nemt og klassisk"

Hvor finder du inspiration til dine modeller?

– I modebilledet. Det kan være både i magasiner, på sociale medier og på gaden. Jeg kan også blive inspireret af en bestemt konstruktion eller en teknik, som så giver anledning til en ny sweater.

Hvilken trøje er din største sællert?

– Det ved jeg faktisk ikke. Jeg kører med vilje ikke salgsstatistikker i min webshop, for jeg vil ikke have, at min kreativitet bliver ledt i nogen bestemt retning på grund af økonomi og salg. Hvis jeg skal overleve i den kreative branche i mange år, så er det vigtigt for mig, at det bliver ved med at være min kreativitet, der driver det hele.

Mette Wendelboe Okkels

Web: Petiteknit.com

Insta: @Petiteknit

Se, hvad vi ellers skriver om: Strik og Interview