Strik selv: Lun og lækker poncho
SPONSORERET indhold

Strik selv: Lun og lækker poncho

Mens vi venter på at kunne smide overtøjet helt, er en hjemmestrikket poncho en rigtig god løsning.

Af: Susanne Wehlitz Foto: Pernille Enoch
25. apr. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

Lækker, lun poncho

Str.: One Size.
Garn: Plötulopi/pladegarn, 2 bdt/plader rosa (fv nr. 1050), 1 bdt/plade bordeaux (fv nr. 1427) og 1 bdt/plade pink (fv nr. 1425) fra Fru Zippe, fruzippe.dk.
Kvalitet: 100 % uld. 100 g = ca. 300 meter.
Pinde: Nr. 6.
Strikkefasthed: 13 m i glatstrik på p nr. 6 med 2 tråde pladegarn = 10 cm i bredden. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Bemærk: Pladegarn er ikke spundet og derfor skrøbeligt at strikke med. Der strikkes med 2 tråde, hvor den ene tages fra midten af pladen, og den anden fra ydersiden af pladen. Når garnet er strikket, er det holdbart og blødt.

Strikket poncho

Slå 60 m op med 2 tråde rosa pladegarn (se Bemærk), og strik *10 r, 10 vr*, gent fra * til * p hen. Strik nu r over r og vr over vr, til hver firkant måler ca. 5 cm i højden. Skift herefter, så der strikkes en ny rk tern i r over vr og vr over r, idet der samtidig skiftes farver enten på enkelte firkanter eller hele rækker – husk at sno trådene på arb’s vr-side for at undgå huller. Fortsæt med at strikke tern i rk på denne måde, til stykket måler 94 cm. Luk af. Strik et stykke på samme  måde.

Montering: Sy stykkerne sammen, så aflukningskanten på det ene stykke syes fast på siden af det andet stykke – fra nederst (ved opslagningskanten) og opefter, så der dannes spids på hhv. ryg og forstykke (se foto). Hæft alle ender, og hækl en rk fm langs halsudskæringen og forneden på ponchoen.

Hendes Verden, Sallys Special april 2015


► SE OGSÅ: Strik selv: Flot poncho
► SE OGSÅ: Strik selv: Fin miniponcho
► SE OGSÅ: Strik selv: Peruponcho