Hæklet mus hæklede dyr
Hækl en mus til landets børneafdelinger.

Hækl selv: Hæklet mus

Hækl selv: Hæklet mus

Der er stadig brug for mange flere mus på landets børneafdelinger, og vi håber naturligvis, at rigtig mange af vores kreative læsere har lyst til at bidrage til det gode formål.

Hæklet mus

Materialer:

  • Bomuldsgarn eller bambusgarn
  • Hæklenål nr. 3½
  • Pudefyld der kan vaskes på 60 ˚ 

Kroppen hækles i et stykke fra bagenden. Musens størrelse afhænger af hæklefastheden. Så så hækl evt. færre eller flere udtagninger og indtagninger.

Hæklet mus

Krop: Lav en magisk ring med 6 fm. Hækl rundt i omg. 1. omg: 2 fm i hver fm. 2. omg: *1 fm i 1. m, 2 fm i næste m*, gent fra * til * omg ud. 3. omg: *1 fm i hver af de 2 første m, 2 fm i næste m*, gent fra * til * omg ud (= 24 m). Hækl 8-9 omg fm lige op. Tag derefter ind således: 1. omg: *1 fm i hver af de 2 første m, 2 fm sm*, gent fra * til * omg ud. 2.-3. omg: 1 fm i hver fm. 4. omg: *1 fm i 1. m, 2 fm sm*, gent fra * til * omg ud. 5.-6. omg: 1 fm i hver fm. Stop fyld i musen. 7. omg: 2 fm sm omg ud. Bryd garnet, og hæft ender.

Ører: Lav en magisk ring med 6 fm, og hækl rundt 2 fm i hver fm. Bryd garnet.

Hale: Træk garnet i gennem bagenden, og hækl ca. 35-40 lm i dobbelt tråd, så den ikke kan rykkes af.

Montering: Sy ørene på, og brodér snude og øjne. Snude og øjne kan evt. hækles og sys på.

Hendes Verden nr. 24/2017

Støt Håndarbejdsfeen

Der er stadig brug for mange flere mus på landets børneafdelinger, og vi håber naturligvis, at rigtig mange af vores kreative læsere har lyst til at bidrage til det gode formål.

Sådan gør du:

Trøstemus kan strikkes, hækles eller syes, men det er vigtigt, at de kan tåle vask ved 60 grader. (kun bomulds- og bambusgarn).

Trøstemus SKAL sendes eller afleveres hos en af de 30-35 ambassadører, der er fordelt over hele landet. De sørger for vask, pakning og fordeling på de 18-20 sygehuse, der modtager musene. De enkelte musemødre må ikke selv aflevere deres bidrag på børneafdelingerne. Dels er der nogle hygiejnekrav, og dels forstyrrer det arbejdet på sygehusene, hvis for mange mennesker møder op med mus – hvor venligt det end er ment!

Du kan finde gruppen Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark på Facebook.

Der kan også skabes kontakt til gruppens administratorer på hjemmesiden, som er under opbygning: www.troestemus.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Hæklede dyr, Hækleopskrifter og Tumling

610x200_woordy_knap2.jpeg