Hæklet kat fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Hæklet kat

Her kan du hækle en lille fin kat og måske bruge den til fastelavn.

Af: Stine Johansen Foto: Jacqueline Fluri
01. feb. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Hæklet kat til fastelavn


Garn: Soon, 1 ngl sort (fv 1990) fra Hjertegarn.
Kvalitet: 55 % bomuld/45 % akryl. 50 g = ca. 80 meter.
Hæklenål: Nr. 2 og 3.
Tilbehør: En lille rest hvid og rosa bomuldsgarn nr. 8 eller broderigarn samt fyldevat.

Hæklet katBen: Start ca. 50 cm inde på garnet. Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ringen og opslagstråden hækles 7 fm. Fortsæt rundt i spiral med fm, til benet måler 5 cm. Undervejs puttes den lange ende fra starten af arb ind i benet som fyld. Brug evt. enden af din hæklenål til at stoppe garnet ind. Bryd garnet. Hækl i alt 4 ben.

Hale: Start ca. 50 cm inde på garnet. Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ringen og opslagstråden hækles 5 fm. Fortsæt rundt i spiral med fm, til halen måler 10 cm. Undervejs puttes den lange ende fra starten ind i halen som fyld. Fortsæt med kroppen således: Hækl 3 fm i hver af de næste 3 fm (= 11 fm på omg), og hækl videre rundt. Når man kommer til udt-stedet igen, hækles der 2 fm i hver af de 9 fm (= 20 fm på omg), og der hækles videre rundt, til man har hæklet over til de midterste 6 udt-m. Her hækles det 1. ben på. Der hækles sm over 3 fm. Lige herefter hækles det 2. ben på. Der hækles sm over 3 fm. Fortsæt rundt. Når man er tilbage ved benene igen, hækles der 1 fm i overgangen mellem krop og ben, over begge af benenes 2 forreste fm og 1 fm igen i overgangen mellem ben og krop. Herefter fortsættes i spiral, til kroppen måler ca. 4 cm målt fra forsiden af bagbenene. Hækl forbenene på på samme måde, og så de sidder lige ud for bagbenene. Undervejs puttes fyldevat i katten. Luk af på kattens bryst ved at hækle de 10 forreste m sm 2 og 2. Fortsæt rundt. Når der nås frem til brystet igen, hækles de forreste 8 m sm 2 og 2. Bryd garnet. Væv garnenden op og ned mellem de resterende m, træk hullet til, og sy det sammen.

Hoved: Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km.
Hver omg starter med 1 lm og afsluttes med 1 km.
1. omg: Omkring ring og opslagstråd hækles 8 fm.
2. omg: 2 fm i hver fm (= 16 fm).
3. omg: Hækl (1 fm, 2 fm i næste m) omg rundt (= 24 fm).
4. til og med 6. omg: Hækl lige op.
5. omg: Hækl m sm 2 og 2 (= 12 fm).Put bamsefyld i undervejs.
6. omg: Hækl fm sm 2 og 2 (= 6 fm).
Bryd garnet.

Montering: Sy hovedet på kroppen. Sy evt. halen fast til kroppen, så den står lige op i luften.

Ører: Hækl 4 lm, vend, og hækl 3 fm tilbage, beg i 2. m fra nålen. Vend med 1 lm, og hækl de 3 m sm til 1 m. Bryd garnet. Hækl endnu et øre, og sy ørerne på katten.

Snude: Med hæklenål nr. 2 og lyserødt bomuldsgarn nr. 8 hækles 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ring og opslagstråd hækles 8 fm, slut med 1 km. Bryd garnet. Sy snuden på katten, og sy samtidig en mund med kontursting. Hækl på samme måde 2 hvide øjne, og sy ligeledes dem fast. Med sort sys 3 lange sting hen over midten af øjnene.

Hendes Verden nr. 7/2011