Adventskage med appelsin & mandler
Denne saftige adventskage medmandler og appelsin passer fint tildecember måneds hyggestunder.Kagen kan også serveres som enskøn dessert med flødeskum til
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
 - Kogetid, appelsiner: 1 time
 - Bagetid: ca. 1 time
 - Fryse-egnet
 - 2 mellemstore appelsiner med tynd skal (usprøjtede)
 - 200 g mandler
 - 4 æg str M
 - 250 g (3 dl) sukker
 - 60 g (1 dl) mel
 - 1 tsk bagepulver
 - Pynt: flormelis
 
Sådan bager du adventskage med appelsin
- Kog appelsinerne i vand, der lige dækker, i ca. 1 time, eller til de er godt møre. Skær dem i kvarter, fjern kernerne og kom dem i foodprocessor eller blender (med skal).
 - Skold og smut mandlerne. Hak halvdelen af mandlerne fint, lad resten være grofthakkede. Bland mandler med kværnet appelsin.
 - Pisk æggene tykt og skummende med sukkeret og vend appelsin-mandelblandingen i. Bland bagepulver i melet og vend det i til sidst.
 - Hæld dejen i en smurt springform, 22 cm i diam og bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time. Lad kagen blive kold, før den tages ud af formen.
 - Pynt:
 - En nem og enkel pynteteknik er denne: Brug engle, hjerter, stjerner eller anden papirpynt og læg det på den bagte kage. Sigt flormelis over. Tag ganske forsigtigt skabelonerne af kagen.
 
Julens bedste småkager
            
        
        
            PRØV OGSÅ:Julens bedste klejner