-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Gærkrans til advent
Lækker krans, du kan bage til advent. Forkæl venner og familie med en lækker hjemmebagt krans - lige til adventshyggen eller en mørk december-eftermiddag.
(6 personer)
Total:25 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 1 ½ time, gerne længere
- Bagetid: 20-25 min.
- Fryse-egnet
- Krans:
- 75 g smør
- ½ dl fløde
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 2 æg (mellem)
- ca. 275 g mel
- Fyld:
- 100 g (2 dl) flormelis
- 100 g smør
- 150 g marcipan
- 25 g rosiner
- 50 g hakket pomerans
- Endvidere:
- æg til pensling samt tesukker og mandelflager
Sådan bager du en krans til advent
- Smelt smørret og kom fløden i. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
- Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Kom sigtet mel i, lidt ad gangen – hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for fast.
- Ælt dejen godt.
- Lad den hæve tildækket på et lunt sted mindst 1 time.
- Rul den hævede dej ud til en lang tynd plade.
- Rør flormelis og smør sammen og rør groftrevet marcipan i. Tilsæt rosiner og pomerans. Fordel fyldet på pladen.
- Fold sammen herom og fold stangen til en krans.
- Lad den efterhæve på bagepapir lagt på bagepladen.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandelflager.
- Bag kransen ved 200 grader i 20-25 min.
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Adventskage med appelsin & mandler
SE OGSÅ:Æbleskiver med marmeladefyld