Jitterbugsnegle
En sjov, svensk opskrift fra 1940’erne, som består af mørdej og marengsmasse, der rulles sammen og skæres i skiver, før de bages
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 2 timer
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (16-18 stk.)
- Mørdej:
- 300 g mel
- 75 g flormelis
- 200 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk koldt vand
- Fyld:
- 3 æggehvider (1 dl)
- 250 g sukker
- Endvidere (kan udelades):
- 1 spsk majsstivelse
- 250 g friske blåbær eller tyttebær
- Bland mel og flormelis og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Pak dejen ind og læg den i køleskabet mindst 1 time.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til massen er stiv og blank. Vend evt. majsstivelse og bær i marengsmassen. Rul dejen ud til et rektangel, ca. 25x40 cm, på et stykke bagepapir. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
- Læg rouladen i fryseren i 1 times tid – så er den nemmere at skære i pæne skiver.
- Tænd ovnen på 200 grader. Skær den halvfrosne roulade i 16-18 skiver med en skarp kniv – skyl den evt. i koldt vand undervejs. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og bag dem 18-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
- Chokolade/myntejitterbugsnegle:
- Tilbered mørdejen, men erstat 50 g mel med kakao. Fortsæt som i opskriften uden majsstivelse og bær og smag evt. marengsmassen til med et par dråber pebermynteolie eller en lille håndfuld finthakkede mynteblade.