Jitterbugsnegle

Jitterbugsnegle

En sjov, svensk opskrift fra 1940’erne, som består af mørdej og marengsmasse, der rulles sammen og skæres i skiver, før de bages

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 2 timer
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (16-18 stk.)
  • Mørdej:
  • 300 g mel
  • 75 g flormelis
  • 200 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 3 æggehvider (1 dl)
  • 250 g sukker
  • Endvidere (kan udelades):
  • 1 spsk majsstivelse
  • 250 g friske blåbær eller tyttebær

  1. Bland mel og flormelis og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Pak dejen ind og læg den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til massen er stiv og blank. Vend evt. majsstivelse og bær i marengsmassen. Rul dejen ud til et rektangel, ca. 25x40 cm, på et stykke bagepapir. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
  3. Læg rouladen i fryseren i 1 times tid – så er den nemmere at skære i pæne skiver.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Skær den halvfrosne roulade i 16-18 skiver med en skarp kniv – skyl den evt. i koldt vand undervejs. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og bag dem 18-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
  5. Chokolade/myntejitterbugsnegle:
  6. Tilbered mørdejen, men erstat 50 g mel med kakao. Fortsæt som i opskriften uden majsstivelse og bær og smag evt. marengsmassen til med et par dråber pebermynteolie eller en lille håndfuld finthakkede mynteblade.