Kageopskrift: Små tærter med abrikoser og mandelfyld
6
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 150 g tørrede abrikoser
- 1½ dl Madeira, sød sherry eller Tawny port
- Mørdej
- 120 g hvedemel
- 2 spsk flormelis
- 80 g koldt smør i tern
- 1 æggeblomme
- Mandelfyld
- 75 g blødt smør
- 75 g mandelmel
- 4 spsk sukker
- 1 æg
- ½ tsk vaniljesukker
Sådan laver du tærterne
- Læg abrikoserne i blød i den søde vin, til de svulmer op.
- Lav mørdejen: Bland mel og sukker og smuldr smørret ud i blandingen. Brug eventuelt en foodprocessor. Saml dejen med æg og ælt den let sammen. Brug eventuelt 1 spsk vand, hvis du mangler lidt væde for at samle den. Form dejen til en flad kugle og pak den ind i plasticfolie. Sæt i køleskabet i 30-45 minutter.
- Rør ingredienserne til mandelfyldet sammen.
- Rul dejen ud til 3 mm tykkelse og skær den i cirkler, der passer til 6 små portionstærteforme. Tryk dejen fast i formene og prik den med en gaffel. Smør mandelfyldet i bunden af hver tærte, tag abrikoserne op af vinen og fordel dem i formene. Kassér overskydende vin.
- Bag tærterne ved 200 grader i ca. 15 minutter til dejen er gylden, og mandelfyldet hæver op omkring abrikoserne. Lad kagerne køle helt af, og drys eventuelt med flormelis inden servering.